İYİ Parti'den bir "ittifak bitti" açıklaması daha

İYİ Parti'den bir "ittifak bitti" açıklaması daha
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, Millet İttifakı’nın bir seçim ittifakı olduğunu ve seçimle birlikte bu ittifakın sonlandığını söyledi.

Seçimlerden bir yıl önce bir araya gelerek pek çok alanda ortak çalışma yürüten ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı adayı göstererek seçimlerde de birlikte hareket eden Millet İttifakı’nın akıbeti netleşmeye başladı.

Gazete Duvar'dan Ceren Bayar'a konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, Millet İttifakı’nın bir seçim ittifakı olduğunu belirtti ve şunları söyledi: “Seçim ittifakı, seçim sonunda bitti. Bu ittifak cumhurbaşkanı adayı Sayın Kılıçdaroğlu’nu seçtirmek için bir ittifaktı, bir güç birliğiydi. Siyasi partiler doğal olarak birbirlerinin rakibidir ve yollarına böyle devam ederler. Millete kendi kadro ve programlarıyla hizmet etmek üzere siyaset yaparlar. Bugünden itibaren bir seçim ittifakının olması zaten beklenemez. Bu ittifakın devam etmesi siyaseten de doğru bir yaklaşım değil.”

İYİ Partili bir başka yönetici de “Millet ittifakının iş birliği yapacağı konu kalmadı şu an. 10 ay sonra yapılacak yerel seçimlerde bir işbirliği gerekirse o zaman konuşulabilir. Ama biz ayrı bir partiyiz. Çalışmalarımızı parti olarak devam ettireceğiz’ dedi. (Kısa Dalga)

Gündem