İYİ Parti'den eğitimde paralel yapılanma iddiası: 'Yeni PDY, Cihannüma gibi gözüküyor'

İYİ Parti'den eğitimde paralel yapılanma iddiası: 'Yeni PDY, Cihannüma gibi gözüküyor'
İYİ Partili Yüksel Selçuk Türkoğlu, Cihannüma Derneği’nin MEB içinde “paralel devlet yapılanması” oluşturduğu iddiasında bulundu.

İYİ Parti Bursa Milletvekili Yüksel Selçuk Türkoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) bütçe görüşmesinde bakanlıkta yeni bir yapılanma iddiasında bulundu. Türkoğlu, burada yaptığı konuşmada Bakan Yusuf Tekin’in öğretmen alımlarında “mülakatta ısrar etmesinin” derneğin önünü açmaya yönelik olduğunu öne sürdü.

'FETÖ'yle yürüdüğünüz yollar gibi mahcup olmayasınız'

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in de kurucularından olduğu Cihannüma Derneği’nin bakanlıkta etkin olduğunu söyleyerek “Cihannüma’yla yürüdüğünüz yollarda, tıpkı çok öncesinde FETÖ’yle yürüdüğünüz yollar gibi, mahcup olmayasınız” dedi ve ekledi:

“AKP’nin milli eğitim temel politikası, çağın ve Türk milletinin ihtiyacı olan insanı yetiştirmek değil, seçmen yetiştirmek amacına yöneliktir."

'Bundan hiç ders almamış olacaklar ki...'

Türkoğlu, konuyla ilgili ayrıntıları Cumhuriyet’ten Aytunç Ürkmez'e şöyle anlattı:

“AKP, iktidar olmadan önce ve sonra FETÖ’yle birlikte yol yürüdü. 15 Temmuz’daki darbe girişiminden sonra dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala, bir röportajında ‘Kardeşim ne yapalım? 81 il Emniyet müdürünün 70 küsürü FETÖ’cü’ dedi. Kim atadı bunları; AKP. Bundan hiç ders almamış olacaklar ki neredeyse bütün kamu kurumlarında PDY yapılanmaları var."

'Yeni PDY, Cihannüma gibi gözüküyor'

"Kurulduğunda yavaş yavaş faaliyetlerini yürütürken Tekin’in göreve getirilmesiyle de MEB’te faaliyetlerini artırdı. Eğitimi artık Cihannüma yönetiyor. Cihannüma önemli atamalarda referans kaynağı oldu. Cihannüma, ‘Milli Görüş’ tarzında bir yapılanma. Artık öğrenci üzerinde de çalışmalara başladılar. AKP’nin milli eğitim temel politikası, çağın ve Türk milletinin ihtiyacı olan insanı yetiştirmek değil, seçmen yetiştirmek amacına yöneliktir. AKP, kurumların hepsini işgalci bir anlayışla ele geçirmeye çalışıyor. MEB’te bütün eğitim çalışanları arasında yeni PDY, Cihannüma gibi gözüküyor.” (Kısa Dalga)

Gündem