İYİ Parti’den Tanju Özcan’ın iddialarına yanıt: Tamamen yalan

İYİ Parti’den Tanju Özcan’ın iddialarına yanıt: Tamamen yalan
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, “Sayın Özcan’ın söz konusu iddiaları tamamen yalandır” dedi.

İYİ Parti sözcüsü Kürşad Zorlu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Meral Akşener ve Mansur Yavaş’la ilgili iddialarını yalanladı.

CHP'den kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen Özcan, dün katıldığı canlı yayında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in masadan kalktığı sürece ilişkin konuşmuştu. Özcan, Mansur Yavaş'ın Meral Akşener tarafından kendisine yapılan adaylık teklifini kabul ettiğini ve Akşener’in bunun üzerine masadan kalktığını, ancak Yavaş'ın daha sonra Kılıçdaroğlu için “Yanındayız” mesajı verdiğini iddia etmişti. Özcan, "Meral Hanım bana göre Mansur Bey’in oyununa geldi" ifadesini kullanmıştı.

Özcan’ın iddialarını yalanlayan İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, Akşener’in Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’na 3 Mart’ta yaptığı çağrının dışında herhangi bir görüşme olmadığını belirtti.

Zorlu’nun, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Dün kamuoyuna yansıdığı üzere Bolu Belediye Başkanı Sayın Tanju Özcan katıldığı bir TV yayınında Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş’a yönelik gerçek dışı iddia ve açıklamalarda bulunmuştur.

Sayın Özcan’ın burada tekrarlamaya lüzum görmediğimiz söz konusu iddiaları tamamen yalandır.

Önemle vurgulamak isteriz ki, Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda en başından bu yana Genel Başkanımız sayın Meral Akşener’in tutum ve değerlendirmeleri milletinin sesi olabilmek adına ve yine milletimizin huzurunda tam bir şeffaflık içerisinde ortaya konulmuştur.

Bu amaçla sayın Genel Başlanımız tarafından gerek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Mansur Yavaş’a gerekse İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’na 3 Mart 2023’te yaptığı Cumhurbaşkanı adaylığı yönündeki tarihi çağrısı ve sonrasında 6 Mart 2023’te etkili/yetkili Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmaları yönündeki teklifleri dışında ileri sürülen tüm iddialar asılsızdır.” (Kısa Dalga)

Gündem