İYİ Parti’den üniversitelere ‘sınavlar ertelensin’ çağrısı

İYİ Parti’den üniversitelere ‘sınavlar ertelensin’ çağrısı
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçiminde öğrencilerin oy kullanabilmesi üniversitelerde sınavların ertelenmesi veya çevrimiçi yapılmasını istedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu 28 Mayıs’ta yapılacak. Ancak bu tarih, üniversitelerde sınav dönemine denk geliyor.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, öğrencilerin de oylarını kullanabilmeleri için sınavların ertelenmesi ya da online yapılması çağrısında bulundu.

Zorlu, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“28 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanı seçimlerinde oy kullanma hakkı bulunan üniversite öğrencilerimizin bu hakkı yerine getirebilmeleri için bu döneme denk gelen sınavların ertelenmesi ve/veya online şekilde yapılması gereklidir. Zira birçok öğrencimiz ekonomik sıkıntılar ya da sınavların çakışması sebebiyle oy kullanmaları gereken şehirlere gitmekte zorlanacaktır.

Zaten daha önce aldığınız plansız kararlarla gençlerimizin düzenini fazlasıyla bozdunuz. Gençlerimizi zor durumda bırakmayın ve onlardan korkmayın. İlgili üniversiteler derhal harekete geçmelidir. Bu durumda olan üniversitelerin 19 Mayıs tarihine kadar senato kararı alarak gerekli düzenlemeyi yapmaları çağrısında bulunuyoruz.” (Kısa Dalga)

Gündem