İYİ Partili Bahadır Erdem aldığı bir maile Twitter'dan yanıt verdi: Geriye kalan yüzde 90 ne olacak?

İYİ Partili Bahadır Erdem aldığı bir maile Twitter'dan yanıt verdi: Geriye kalan yüzde 90 ne olacak?
İYİ Partili Bahadır Erdem "‘Bahadır bey seçimden önce millet aç aç diyordunuz. Ne oldu bakın bütün yollar dolu, oteller dolu’" içerikli bir mail aldığını yazdı. Benzer söylemlerin televizyonlarda da duyduğunu söyleyen Erdem, buna çok şaşırdığını, bu tablonun nüfusun sadece küçük bir kısmını yansıttığını ifade etti.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Bahadır Erdem ülkenin yoksulluk tablosunu gözler öne seren matematiksel bir değerlendirme paylaştı.

"Bu ülke resmi rakamlarla vatandaş olarak 85.000.000. Nüfusun %10nunda para olsa 8.500.000 kişi eder" diyen Erdem "zengin ya da orta halli Türkler ister bayram ister seyran, ister Allahın her günü bu ülkenin bütün otellerini, motellerini, lokanta, restaurant, cafe, sinema vb her yeri dolduracak paraya sahip" görüşünü dile getirdi.

Erdem "Bu 8.500.000 milyon Türk vatandaşı ülkenin bütün evlerini, arsalarını, arabalarını, mağazalarda satılan malları da alabilir. Hatta yabancı ülkelerden de ev alır, tatile gider" ifadelerini kullandı.

Erdem "Peki gerisi ne olacak arkadaş?" diye sordu.

İşte Erdem o mesajı:

Bir mail aldım ve bana soruyor yazan kişi;
‘Bahadır bey seçimden önce millet aç aç diyordunuz. Ne oldu bakın bütün yollar dolu, oteller dolu’. Yani herkes halinden memnun diyor yazı.
Benzer yorumlar tvlerde de yapılıyor ve gerçekten insan şaşırıyor.
Ülkenin halinin çok da iyi olduğunu, milletin halinden memnun, otelleri, yolları doldurduğunu ve kimsenin açlık çekmediğini düşünenlere şöyle bir matematiksel hesap öneriyorum:
Bu ülke resmi rakamlarla vatandaş olarak 85.000.000.
Nüfusun %10nunda para olsa 8.500.000 kişi eder.
%5’inde daha da iyi para olsa bu da 4.250.000 vatandaş eder.
Bu vatandaş sayısı orta ölçekte bir Avrupa ülkesinin nüfusuna denk.
Mesela komşumuz Yunanistan’ın 2023 nüfusu 10,423.000 kişi imiş.
Yani hani şu bizdeki paralılar var ya neredeyse Yunanistan kadar.
Yani kardeşim bak işte bu neredeyse Yunanistan’ın nüfusuna denk olan zengin ya da orta halli Türkler ister bayram ister seyran, ister Allahın her günü bu ülkenin bütün otellerini, motellerini, lokanta, restaurant, cafe, sinema vb her yeri dolduracak paraya sahip.
Bu 8.500.000 milyon Türk vatandaşı ülkenin bütün evlerini, arsalarını, arabalarını, mağazalarda satılan malları da alabilir. Hatta yabancı ülkelerden de ev alır, tatile gider.
Peki gerisi ne olacak arkadaş?
Geriye kalan %90 ne olacak?
Onlar ne yapacak?
Kirayı, elektriği, yakıtı neyle ödeyecek?
Nasıl et, ot, peynir alacak?
Bırak oteli, moteli, köye nasıl gidecek köye?
Neymiş Bodruma 35.000 araba girmiş. Aman ne güzel. Ne zenginlik bu maşallah . Süphanallah????
Gerisi ne olacak gerisi?
Ne yiyecek, ne içecek. Bayramda bırak baklava almayı o baklavayı evde nasıl açacak. Nasıl bir revani ya da bir tepsi kalbura bastı yapacak mesela?
Yapamayacak. Yapamıyor. Evde artık bir kek yapmak bile masraf yapamaz.
Türk usulü bir bayram kahvaltısı 4 kişilik bir aileye kaça çıkar?
Bu bayram ömrü boyu kurban kesmiş olan insanlar en küçük kurban 15-16 bin olunca ağlaya ağlaya kurban kesemiyor. 3500 tl verip nereye gittiği belli olmayan kurban bağışları yaparak, dini vecibesini yaptığını düşünerek kendini avutuyor.
Onun için bu karnı tok, sırtı pek olan beylere ufak bir hatırlatma yapalım.
Komşusu açken karnı tok yatmak bizim dinimizde günahtır.
Biraz, hiç olmazsa biraz olsun çıkın şu bencillikten.
Azıcık başkalarını, olmayanları da düşünün. Olur mu? İnanın hiç zor değil. İnsan kendini daha bir insan hissediyor başkalarının hakkını, hukukunu savunduğunda. Daha mutlu, huzurlu oluyor.
İnsanlık ve huzur, bize benzeyen bizim gibi düşünen, bizim gibi inanan, bizim gibi giyinen, bizim gibi büyüyenlerin değil, bize hiç benzemeyen, hiç bizim gibi inanmayan, benim giydiğim gibi giyinmeyen, bizim yetiştiğimiz gibi yetişmeyen, bizim gibi düşünmeyen, bizim geldiğimiz yerden gelmeyenleri anlamaya çalıştığımızda, onlarla empati kurduğumuzda ve onların hakkını, hukukunu savunduğumuzda başlıyor.
Hukukta da bunun adına demokrasi deniyor.
Bizler maalesef ki hiç böyle yapmayı beceremediğimiz için de bu ülkeye bir türlü hak, hukuk, adalet, eşitlik, huzur gelmiyor.
Haydi sağlıcakla kalın ve bir düşünün bakalım,bu dolan oteller ve yollarla iş bitiyor mu?
(Kısa Dalga)

Gündem