İYİ Partili Özlale'den Aytun Çıray'a: 'Oradaki tekliflerini söylesem bir daha programlara çıkamaz'

İYİ Partili Özlale'den Aytun Çıray'a: 'Oradaki tekliflerini söylesem bir daha programlara çıkamaz'
Aytun Çıray hakkında açıklamalarda bulunan Özlale, "O masada konuşulanları anlatsam ve Aytun Bey’in oradaki tekliflerini söylesem bir daha programlara çıkamaz" dedi.

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partiden istifa eden ve Altılı Masa'da yaşanan krizle ilgili iddialarda bulunan Aytun Çıray hakkında konuştu. Özlale, "2 Mart gecesi Altılı Masa toplantısından sonra milletvekili ve divan üyeleri toplandı. O masada konuşulanları anlatsam ve Aytun Bey’in oradaki tekliflerini söylesem bir daha programlara çıkamaz" dedi.

Çıray, 'Anlatacaklarım saat saat belgelidir' demişti

Seçimler öncesinde partiden istifa eden 27'nci dönem İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray ise X sosyal medya hesabından 3 Mart'ta İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 6'lı masadan kalkması ve ardından geri dönmesine dair iddialar ortaya atmıştı. "Yaşadıklarımı yazmam artık millete ve tarihe karşı zorunlu bir görev oldu diye düşündüm" diyen Çıray, "İmamoğlu-Yavaş Cumhurbaşkanı Yardımcısı olsun" teklifinin CHP'den geldiğini öne sürdü. Seçim sonucunun faturasını tamamen Kılıçdaroğlu'na kesildiğini söyleyen Çıray, "Anlatacaklarım saat saat belgelidir" demişti.

'O masada konuşulanları anlatsam ve Aytun Bey’in oradaki tekliflerini söylesem bir daha programlara çıkamaz'

Özlale, son dönemde Çıray'ın ortaya attığı iddialarla ilgili açıklama yaptı. TV100'de Doğru Yorum programına bağlanan Özlale, Altılı Masa'da yaşanan kriz ve Çıray'ın iddialarıyla ilgili yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"2 Mart gecesi 6’lı masa toplantısından sonra milletvekili ve divan üyeleri toplandı. Toplantıda birçok şey konuşuldu. O masada konuşulanları anlatsam ve Aytun Bey’in oradaki tekliflerini söylesem bir daha programlara çıkamaz. İlk önce bunu netleştirelim ama bir siyasetçinin siyasi ahlakı gereği bir GİK toplantısında konuşulanlar genel başkan olmadığınız sürece sizde saklı kalması gereken şeylerdir. Partime bağlı olmanın sorumluluğu ile o toplantıda nelerin önerildiğini söylemem." (Kısa Dalga)

Gündem