İYİ Partili Özlale'den Mansur Yavaş-Ekrem İmamoğlu açıklaması: Artık bizim adayımız değiller

İYİ Partili Özlale'den Mansur Yavaş-Ekrem İmamoğlu açıklaması: Artık bizim adayımız değiller
İYİ Partili Ümit Özlale, "Ekrem Bey ve Mansur Bey artık CHP'nin belediye başkanlarıdır. Artık bizim cumhurbaşkanı adayımız değildir" açıklamasında bulundu.

Halk TV yayınına katılan İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale, seçim yenilgisine ilişkin yaptığı değerlendirmede Anakara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu'na yaptıkları 'cumhurbaşkanı adayı olma' teklifini hatırlattı.

'Biz CHP'nin belediye başkanlarıyız ve genel başkanımız ne derse o olur' yanıtı

Özlale şunları söyledi:

"Biz bu iki büyükşehir belediye başkanına cumhurbaşkanlığı önerdik. Bunu kapalı kapılar ardında değil. Herkesin gözü önünde sunduk. Anketlerde önde çıkıyorlardı. Ancak biz bu teklifi her götürdüğümüzde aldığımız cevap 'Biz CHP'nin belediye başkanlarıyız ve genel başkanımız ne derse o olur'du. Bunun için Ekrem Bey ve Mansur Bey artık CHP'nin belediye başkanlarıdır. Artık bizim cumhurbaşkanı adayımız değildir."

'Kılıçdaroğlu'nun diğer küçük dört tane partiyle hangi pazarlıkları yaptığı bizi gerçekten ilgilendirmiyor'

Millet İttifakı'nı da eleştiren Ümit Özlale, "Eğer ki biz belediye başkanlığı veya milletvekili pazarlığına düşseydik yerimiz Millet İttifakı olmazdı. Bu zamana kadar Cumhur İttifakı ile masaya oturmayan tek parti İYİ Partidir. Biz bundan sonra yapacağımız pazarlığı büyükşehir belediyeleri sayısı üzerinden yapmayacağız. Kılıçdaroğlu'nun diğer küçük dört tane partiyle hangi pazarlıkları yaptığı bizi gerçekten ilgilendirmiyor" dedi.

Akşener, 'Maalesef yanıldım' demişti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Afyon Kocatepe’de yaptığı konuşmada, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı seçilebileceklerini gördüklerini belirterek "Onların yolunu kapatanlara maalesef engel olamadım. Aziz Türk milleti ve değerli arkadaşlarım, sizlerden özür diliyorum" demişti. Akşener konuşmasında, "Ben, milletimizin, omuzlarında taşıdığı, umudunu bağladığı, bu iki arkadaşımızın, milletimizin bu tarihi çağrısına, kulak vereceklerini düşündüm. Ama maalesef yanıldım. Onlara, bu ateşten gömleği giydiremediğim için, özür dilerim" ifadelerini de kullanmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem