İYİ Partili Tatlıoğlu'ndan birinci parti olma iddiası

İYİ Partili Tatlıoğlu'ndan birinci parti olma iddiası
İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, oyları artan tek parti olduklarını belirterek, “Seçime birinci parti olma iddiasıyla hazırlanıyoruz" dedi.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, oyları artan tek parti olduklarını belirterek, “Seçime birinci parti olma iddiasıyla hazırlanıyoruz. Milletimiz ne kadar buna kredi açar, destek verirse, sorumluluğu o kadar üzerimize alacağız” dedi.

Bursa’da partisinin il teşkilatıyla bir araya gelen Tatlıoğlu, burada, basın mensuplarına gündeme dair açıklamalarda bulundu. Tatlıoğlu, oyu artan tek partinin İYİ Parti olduğunu söyledi.

"TÜRKİYE'Yİ YÖNETME ARZUSUYLA HAZIRLANIYORUZ"

3’üncü büyük parti konumunda olduklarını dile getiren Tatlıoğlu, “Seçime birinci parti olma iddiasıyla hazırlanıyoruz. Türkiye’yi ve Bursa’yı yönetme iddiasıyla hazırlanıyoruz. 17 ilçemizi biz yönetelim diye hazırlanıyoruz. Temel amacımız bu. Milletimiz ne kadar buna kredi açar destek verirse, sorumluluğu o kadar üzerimize alacağız. İnşallah 13’üncü cumhurbaşkanı bizim adayımız olacak” ifadesinin kullandı.

"ÜLKEDEN TÜRK LİRASINI KOVDULAR"

Kur korumalı mevduat hesabının ülke ekonomisine zarar verdiğini söyleyen Türkoğlu, “Türkiye’den Türk lirasını kovdular. Elektrik alımlarını dolarla yaptılar. Bütün köprü, baraj ihalelerini dolarla yaptılar. Hazine içeriden borçlanırken bile dolarla borçlanıyor. Çünkü güven yok. Bunu bastırmak için kur korumalı mevduat başladı. Şimdi şahıslar dolarlarını bozdurup bankaya koyarsa, kur korumalı mevduatın yıllık bileşik faizi yüzde 107. Dünya böyle bir faizi, Venezuela hariç görmüyor. Dünya, çift haneli enflasyonu da genel olarak bilmiyor. Biz bu konuda dünyaya ders vereceğiz. Banka, bunun yüzde 17 faizini veriyor. Üzerini Türk lirası olarak verdiyseniz hazine, dolar olarak veriyorsanız merkez bankası ödüyor. Mevduat sahipleri parasını yüzde 17’den yatırıyor, üstünü döviz arttığı için yüzde 107 faiz alıyor. Bunu mevduat sahibi alıyor. Banka yüzde 17 mevduat sahibine veriyor, hazineye de yüzde 27’ye bunu satıyor. Bunu kim ödüyor, hepimiz ödüyoruz. Sigara zammından, ekmek zammından, dolmuş zammından, öğrenci harçlığından keserek bizler ödüyoruz” diye konuştu. (DHA)

Gündem