İYİ Partili Yasin Öztürk'ten Özgür Özel’e: Ulan tipitip

İYİ Partili Yasin Öztürk'ten Özgür Özel’e: Ulan tipitip
İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Denizli'de İYİ Parti seçmeninden oy isteyen ve oy vermezlerse belediyeyi AKP'nin alacağını söyyleyen CHP lideri Özgür Özel'e "ulan tipitip" diye çıkıştı. Öztürk'ün bu sözlerini kendi partisinden olan isimlerden dahi tepki geldi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Denizli’de “Anketler şunu söylüyor; Eski ittifak ortaklarımız CHP’ye oy verirse, CHP kesin kazanıyor. Ama başka bir partiye oy verirlerse, verdikleri parti değil, Denizli’de AK Parti kazanıyor” demişti.

Özel'in bu sözlerine karşılık veren İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, X hesabından ağır ifadeler içeren bir paylaşımda bulundu.

Özgür Özel'i de etiketleyen Öztürk'ün paylaşımı şöyle:

“Denizli’den seslenmiş emanetçi arkadaş: 'Eski ortaklarımız bize oy verirse kazanırız, kendi partilerine oy verirse Ak Partisi alır' demiş.. Ulan TipiTip !!! Yıllardır sizin zihniyetiniz sayesinde bunlar iktidarda kalıyor. 2019’da sizinkiler oy vermediği için Denizli’de Ak Partisi kazanmıştı. Madem öyle çek adayını da biz kazanalım. İstanbul’a gidersin DEM’den medet beklersin, Buraya gelince İYİ’lerden medet umarsın. Sana gelince İyi, Bize gelince Ak Partiye kazandırıyor, Hadi ordan, işine bak.”

Tepki çekti

Öztürk'ün bu ifadeleri tepki çekti.

Pek çok kullanıcı Öztürk'ün ifadelerinin "saygısızca" olduğunu belirtti.

İYİ Parti İstanbul Sanayi Komisyonu Başkanı Oktay Çakıcı şunları yazdı: "Değerli Vekilim, siyasi nezaketi eleştiri yaparken de hiçbir zaman bozmamak lazım. Aksi takdirde haklı olduğunuz bir konuda bile haksız duruma düşersiniz, tıpkı bu örnekte olduğu gibi... Farklı bir siyasi partinin genel başkanı için kullandığınız üslup ve ifade hiç hoş olmamış. Kendin için yapılmasını istemediğin bir şeyi karşındakine de yapmayacaksın. Biz İYİLER siyasete kalite, zarafet ve saygınlık getirmeliyiz. Bize yakışanı da budur."

Özel ne demişti?

CHP’nin dünkü Denizli mitinginde konuşan Özgür Özel, İYİ Parti seçmenine seslenmiş, oy istemişti.

Özel, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Açık net söylüyorum. Anketler şunu söylüyor; Eski ittifak ortaklarımız CHP’ye oy verirse, CHP kesin kazanıyor. Ama başka bir partiye oy verirlerse, verdikleri parti değil, Denizli’de AK Parti kazanıyor. Onun için burada samimiyetle söylüyorum. Bundan sonra bir başka partiye oy verirseniz, belediye AK Parti belediyesi olur. Ama CHP’ye oy verirseniz, belediye sizin de belediyeniz olur. İyi insanlara, yakasında, gönlünde, gözünde güneş açanlara sesleniyorum. Gelin 31 Mart’ta sandıkta vicdanın ittifakını yapalım. Ankara’da siyasetin ittifakını yapamadık. Biliyorsunuz AK Parti’nin ittifakından Yeniden Refah Partisi ayrıldı. Düne kadar methettiğine küfür ediyor Tayyip Bey. Necmettin Erbakan’ın oğluna ‘ip cambazı’ diyor. ‘Zübük, pazarlıkçı, şantajcı’ diyor. Bizden de ayrılanlar var. Ben canları sağ olsun diyorum. Eski dosttan düşman olmaz diyorum. Buradan bütün iyi insanlara sesleniyorum. Sandıkta birleşelim, AK Parti’yi gönderelim. Tek talebim, tek isteğimdir. Bu ittifakın adı Denizli İttifakı’dır.” (Kısa Dalga)

Gündem