İYİ Parti'nin 'adreslerdeki yabancılarla' ilgili soru önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

İYİ Parti'nin 'adreslerdeki yabancılarla' ilgili soru önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi
İYİ Parti’nin “Yabancıların gerçekdışı olarak ikamet adreslerine yerleştirilmesi” iddialarının araştırılması için verdiği önerge cumhur ittifakı oylarıyla reddedildi.

İYİ Parti’nin “Yabancıların gerçekdışı olarak ikamet adreslerine yerleştirilmesi” iddialarının araştırılması için verdiği önergenin TBMM Genel Kurulu gündemine alınması önerisi AKP ve MHP’nin oyları ile reddedildi.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik, “Acaba ülke ekonomisini, sınır güvenliğini, esnafı, çiftçiyi, işçiyi, genci, kadını, emekliyi koruyamayan iktidar artık hanelerimizi bile koruyamaz halde midir? Sorusunu kaçınılmaz olarak sormak zorundayız” dedi. CHP Milletvekili Turan Aydoğan ise “Filmin adı 'Evimdeki Yabancı' izlemişsinizdir herhâlde. Evinizde oturuyorsunuz, sizin dışınızda birtakım insanlar daha sizinle beraber ortaklar, orada oturuyorlar... Bence İçişleri Bakanı da adresine baksın, Emniyet Genel Müdürü de baksın, tanımadıkları adamlar, mesela uyuşturucu baronları falan sağda solda çıkabilir, dikkat edin, bu adreslerde çıkabilirler, çok da piyango olmaz" diye konuştu.

Bazı vatandaşların e-devlet üzerinden yaptıkları sorgulamalar sonucunda kendi yerleşim yeri kayıtlarına yabancıların eklendiğine ilişkin iddialarının sosyal medyada duyurulması üzerine, İYİ Parti, Meclis Araştırma Önergesi vermişti. (ANKA)

Gündem