İYİ Parti'nin Ankara adayı Yıldırım koruma talep etti

İYİ Parti'nin Ankara adayı Yıldırım koruma talep etti
İYİ Parti, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım'ın Mansur Yavaş hakkındaki sözlerinin ardından Ankara Valiliğinden koruma talebinde bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Az Önce Konuştum programında İYİ Parti'nin Ankara adayı Cengiz Topel Yıldırım'ın usulsüzlük ve ihaleye fesat karıştırma iddialarıyla ilgili "İhaleye fesat karıştırmak konusunda onun tecrübesi çoktur şimdilik o kadarını söylüyorum. Cengiz Topel Yıldırım geldi benden Mamak Belediye Başkanlığını istedi. Bizde vermeyince bu sefer bütün televizyonlara sadece Mansur Yavaş’ı karalamak için gidiyor. Ruh sağlığını kaybetmiş bu arkadaş" demişti.

Bunun ardından Mansur Yavaş hakkında iddialarda bulunan Yıldırım ise katıldığı bir canlı yayında "5 milyar 928 milyon bir para belediye kasasında olması gerekirken yok’ soruyoruz bu para nerede?" sorusunu sordu. Yıldırım, "Belediye, 5 yılda '6 milyar 937 Milyon TL' zarara girdi. Belediye 308 milyar kaynağın sadece yüzde 3,27’sini sosyal yardımlara harcamış" dedi.

"Tehdit edildiği" iddiası

ODA TV'den Oğuz Ok'un haberine göre Cengiz Topel Yıldırım'ın açıklamaları gündem olurken, tehdit aldığı iddia edildi. Bunun üzerine İYİ Parti, Ankara Valiliğinden Cengiz Topel Yıldırım için koruma istedi.

İYİ Parti'nin Ankara Valiliğine gönderdiği yazıda, "İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Sayın Cengiz Topel Yıldırım için gerekli koruma tedbirlerini alınması hususunda gereğini arz ederim" ifadeleri yer aldı. (Kısa Dalga)

Gündem