‘İzleyin görün lütfen bizi nasıl çaresiz bıraktılar’

‘İzleyin görün lütfen bizi nasıl çaresiz bıraktılar’
Depremin 27. saatinde çektiği videoyu bugün yayınlayan Cemil Yurtseven, gözyaşları içinde çaresizliğini anlatıyor.

Antakya’da ailesi enkaz altında kalan Cemil Yurtseven, depremin olduğu 6 Şubat günü ailesi için saatlerce uğraştı ancak hiçbir yardım gitmedi. Yurtseven, depremin 27. saatinde çektiği ve “N’olur sesimizi duyun” çağrısı yaptığı videoyu ise şebeke olmadığı için ancak bugün yayınlayabildi.

Cemil Yurtseven adlı yurttaş, depremin olduğu 6 Şubat günü Twitter’dan yardım çağrısı yapmıştı. Yurtseven, “Nolur yardım edin tüm ailem bu binada haber alamıyorum, şehir dışındayım dönmeye çalışıyorum” diyerek, annesi, babası ve kız kardeşinin yaşadığı adresi vermişti.

Yurtseven, Antakya’ya ulaştığında ise hiçbir arama-kurtarma çalışması olmadığını gördü.

Bugün Twitter’dan bir video paylaşan Yurtseven, depremin 27. saatinde çektiği videoyu, şebeke olmadığı için paylaşamadığını anlattı.

“Hakkımı helal etmiyorum”

Yurtseven, “Hatay’da şebeke olmadığı için bu yardım talep ettiğim videoyu atamamıştım. Video 31. saat çekilmiştir. İzleyin görün lütfen bizi nasıl çaresiz bıraktılar, bu çaresizliği bu acıyı yaşamama sebep olanlara hakkımı helal etmiyorum” notunu düştü.

Yurtseven, videoda gözyaşları içerisinde yardım talep ediyor ve yalnız bırakıldıklarını söylüyor:

“Ne bir devletten gelen birisi var, bekçi bile yok, hiç kimse yok. Burada Antakya’da yapayalnız kaldık. Bir su dahi verilmiyor, hiçbir şey yok. İki üç kişi böyle enkazı bekliyoruz. Bomboş, kimse yok. Yardım eden kimse yok. 27 saattir bağırtı sesleri geliyor içeriden, artık onlar da kesildi. Bütün ailem enkaz altında. N’olur esimizi duyun. Artık çok geç 27 saatten sonra inşallah kurtulurlar ama n’olur artık sesimizi duyun. Antakya unutuldu.” (Kısa Dalga)

Gündem