İzmir anketi: İktidar kazanmaya hiç bu kadar yaklaşmamıştı

İzmir anketi: İktidar kazanmaya hiç bu kadar yaklaşmamıştı
İzmir'e dair yaptıkları anket sonucunu değerlendiren İntegral Kamuoyu Araştırma Şirketi enel Koordinatörü gazeteci Ümit Yaldız, "Cumhur İttifakı İzmir’i kazanmaya hiç bu kadar yaklaşmamıştı! Dahası bunun mümkün olma ihtimali oransal açıdan hiç bu kadar yüksek ölçülmemişti" dedi.

İntegral Kamuoyu Araştırma Şirketi, 6-12 Şubat tarihleri arasında İzmir'de anket çalışması gerçekleştirdi. İzmir'in 16 ilçesinde toplam bin 648 katılımcı ile telefonla görüşme yöntemiyle gerçekleştirilen araştırmada 2022 TÜİK verilerini esas alındı.

Çalışma sonuçlarını Gazete Duvar’dan Nuray Pehlivan’a değerlendiren şirketin Genel Koordinatörü gazeteci Ümit Yaldız, 25 yıldır CHP’nin kalesi sayılan İzmir’de seçim yarışının kıran kırana geçeceğini yansıtan verilere ulaştıklarını belirtti.

"Bunun mümkün olma ihtimali oransal açıdan hiç bu kadar yüksek ölçülmemişti"

Yaldız, Cumhur İttifakı'nın kazanma olasılığı konusunda, “Cumhur İttifakı İzmir’i kazanmaya hiç bu kadar yaklaşmamıştı! Dahası bunun mümkün olma ihtimali oransal açıdan hiç bu kadar yüksek ölçülmemişti. Bu soruyu İzmir halkına yönelttiğimizde yüzde 42’lik bir kesimin bu ihtimali 'oldukça uzak' gördüğünü tespit ettik. Ama yüzde 50’yi bulan bir kitlenin ise çoğunluğu ‘belki’ cevabı da olsa, bu ihtimali çok da uzak görmediğini anlatıyor” dedi.

"CHP’nin İzmir’de son 25 yılın en zor seçimine hazırlandığını rahatlıkla söyleyebiliriz"

Yaldız, “İzmir’i kalesi olarak gören CHP’nin aday tercihleri hem kamuoyunda hem de parti örgütünde sorgulanırken, Cumhur İttifakı zemininde bu tartışmalardan eser yok. Birkaç ilçede çıkan çatlak seslerin teşkilatın ötesine geçmesine izin verilmedi. Bir anlamda kol kırılıyor ama yen içinde kalıyor. CHP adaylarının onaylanmaması, birçok ilçede CHP’lilerin CHP ile hesaplaşma duygusunu güçlendiriyor. Tüm bu sebeplerle CHP’nin İzmir’de son 25 yılın en zor seçimine hazırlandığını rahatlıkla söyleyebiliriz” değerlendirmesinde bulundu.

Yaldız, “6-12 Şubat tarihinde İzmir’in 16 ilçesinde yaklaşık bin 700 kişiyle gerçekleştirdiğimiz araştırmamız da, Büyükşehir ölçeğindeki yüksek kararsızlığın sebebinin bu duygular olduğunu ortaya koyuyor” dedi. (Kısa Dalga)

Gündem