İzmir Şehir Hastanesi'nde işçiler iş bıraktı

İzmir Şehir Hastanesi'nde işçiler iş bıraktı
İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi işçileri, ödemelerin gecikmesi ve barınma koşullarındaki kötü şartlar sebebiyle iş bıraktı.

Temeli 10 yıl önce atılan ve açılışı defalarca ertelenen İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi'nde işçiler ödemelerin gecikmesi ve barınma koşullarındaki kötü şartlar sebebiyle iş bıraktı. İşçiler, talepleri kabul edilene kadar greve devam edeceklerini açıkladı.

BirGün'den Berkay Sağol'un haberine göre, yatakhanedeki yataklarına tahtakurularının ve haşerelerin yuva yaptığını belirten işçiler taleplerinin kabul edilinceye kadar greve devam edeceklerini açıkladı.

'Ödeme hâlâ gerçekleştirilmedi. Kötü barınma koşulları ve yemeklere çözüm bulunmadı'

İşçilerin açıklamasında, “Elektromak’ta çalışan işçiler olarak ücretlerimiz ödenmiyor, insan onuruna aykırı barınma ve beslenme sorunlarına kulak tıkanıyorlar. Greve başlıyoruz” denildi. İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hasan Kırlangıç ise “Ücretlerin geciktirilmesi ve barınma koşulları grevin başlıca nedenleri. Ödeme hâlâ gerçekleştirilmedi. Kötü barınma koşulları ve yemeklere çözüm bulunmadı. Firmalar ihbar ve kıdem tazminatı vermemek için istifaya zorluyor” dedi. (Kısa Dalga)

Gündem