İzmir'de Atatürk heykeline saldırı: Küfür yazıldı, imzası karalandı

İzmir'de Atatürk heykeline saldırı: Küfür yazıldı, imzası karalandı
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde törenlerin yapıldığı meydanda bulunan Atatürk Anıtı'na kimliği belirsiz kişilerce saldırıda bulunuldu.

İzmir'in Kurtuluşu'nun 101'inci yıldönümü kutlamalarının yapıldığı 9 Eylül'ü 10 Eylül'e bağlayan gece İzmir'in Kemalpaşa ilçesi meydanında saat 01.45 sıralarında Atatürk Anıtı kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı.

Sprey boya ile hakaret

Anıtın duvarlarına sprey boya kullanılarak "Boş Yapma Atatürk" ve "G.t Atatürk" şeklinde hakaret içeren yazılar yazıldı.

Atatürk'ün imzası karalandı

Anıttaki Atatürk kabartmasının üzeri ve "Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır" sözü ile "Mustafa Kemal Atatürk" imzası da kırmızı boyayla karalandı.

Civardaki güvenlik kameraları toplatıldı

Son Kale İzmir'in haberine göre saldırıdan kısa süre sonra, ihbar üzerine meydana çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatan Kemalpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, civardaki güvenlik kamerası görüntülerini topladı. Polisin, saldırganları yakalamak için yürüttüğü soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Belediye ekipleri hakaretleri sildi

Saldırıdan yaklaşık 1 saat sonra Kemalpaşa Belediye Başkanı CHP'li Rıdvan Karakayalı'nın talimatıyla anıta gelen belediye ekipleri ise hızla bir çalışma başlattı. Belediye ekipleri, anıtın duvarlarındaki hakaret yazılarını boyayla kapattı. Anıtın üzerindeki karalamalar da belediye ekiplerince süratle temizlendi.

'Kemalpaşa’nın aydınlık insanları bu kokuşmuş karanlık zihniyete geçit vermez'

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, yaşanan olayın alçakça bir saldırı olduğunu belirtirken, "İzmir’in düşman işgalinden kurtuluş gününde, adını kurtarıcısından alan ilçemizde böylesi bir olayın yaşanması hepimizi derinden üzmüştür. Fiili işleyenleri ve arkasındaki karanlık güçleri lanetliyorum. Emniyet güçlerimiz şüphelilerin yakalanması için gerekli çalışmayı başlattı. Kemalpaşa’nın aydınlık insanları bu kokuşmuş karanlık zihniyete geçit vermez" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem