İzmir'de işçilere jandarma müdahalesi: Çok sayıda gözaltı var

İzmir'de işçilere jandarma müdahalesi: Çok sayıda gözaltı var
Agrobay Seracılık'ta işten çıkarılan ve sera önünde eylemini sürdüren işçilere jandarma müdahale etti. Aralarında sendikacılar, avukatlar ve gazetecilerin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltında.

İzmir'in Dikili ilçesinde bulunan ve dünyanın en büyük domates serasına sahip olduğunu söyleyen Bayburt Grup’a bağlı Agrobay Seracılık'ta işçiler, Tarım İşçileri Sendikası (Tarım Sen) üyesi oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldı.

Yaşanan durum üzerine direnişe başlayan işçilere geçtiğimiz hafta jandarma müdahale etmişti. Yaşananlar üzerine eylemlerine kısa bir süre ara veren işçiler bugün yeniden direnişe başladı.

GazeteDuvar'ın yer verdiği bilgilere göre; Sera önünde bekleyişlerini sürdüren işçilere jandarma yeniden müdahale etti. Aralarında sendika yöneticileri, avukatlar ve Foto Muhabiri Berkcan Zengin’in de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gerginlik sürüyor.

Ne olmuştu?

Dünyanın en büyük domates serasına sahip olduğunu söyleyen Bayburt Grup’a bağlı İzmir merkezli Agrobay Seracılık'ta işçiler, kötü çalışma koşulları, geç yatırılan maaşlar, ücretsiz izin dayatması, müdür ve mühendislerin yoğun baskısı, mobbing, kötü muamele uygulamaları ve daha birçok hak ihlali yaşanması üzerine sendikalaşma sürecine girdi.

Tarım İşçileri Sendikası'na (Tarım Sen) üye olan 39 işçi “İşçinin, işverenin güvenini kötüye kullanmak, hırsızlık yapmak, işverenin meslek sırlarını ortaya atmak gibi doğruluk ve bağlılığa uymayan davranışlarda bulunmak” gibi gerekçeleri içeren “Kod 46” ile işten çıkarıldı. Yaşanan gelişme üzerine Tarım Sen, işçi kıyımına son verilmesi ve tazminat haklarının eksiksiz yatırılması için sera önünde eyleme başladı.

Gündem