İzmir'de sağlıkçılar enflasyon rakamlarını tencerede taş kaynatarak protesto etti

İzmir'de sağlıkçılar enflasyon rakamlarını tencerede taş kaynatarak protesto etti
Sağlıkçılar, Ege Üniversitesi Hastanesi önünde tencerede taş kaynattı, üzerlerinde “22 bin maaş kabul edilemez”, “Tenceremizde taş değil, aş kaynasın” mesajlarının yazılı olduğu siyah balonları uçurdu.

Birlik Sağlık-Sen, Genel Sağlık-Sen, Hep-Sen ve SES İzmir Şubesi üyesi sağlık çalışanları İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi Poliklinikleri önünde toplanarak TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarına ve maaşlara yapılacak olan zam oranlarına tepki gösterdi.

“Tencerede Taş Değil, Aş Kaynasın” sloganıyla toplanan sendika üyeleri adına yapılan açıklamada “Memur maaşları açlık sınırı altındadır. Memurlarımızın talep ettiği temel maaş olan 35 Bin TL memurlara verilmezse korkarız ki bu hayat pahalılığında memurlar artık tenceresinde aş kaynatamayacak konuma gelecek. 35 Bin TL talebimiz bu bunun altında gelen hiçbir talebi kabul etmiyoruz bunun altında gelen her talebe memurun tenceresinde taş değil aş kaynamalı diyoruz” denildi.

Açıklamanın ardından sağlıkçılar önce mizansen olarak hazırladıkları taş çorbasını tencerede kaynatarak dağıttılar, ardından da üzerlerinde “22 bin maaş kabul edilemez”, “Tenceremizde taş değil aş kaynasın” mesajlarının yazılı olduğu siyah balonları gökyüzüne bıraktılar. (ANKA)

Gündem