İzmir'deki elektrik faciası: İZSU Genel Müdürü gözaltına alındı

İzmir'deki elektrik faciası: İZSU Genel Müdürü gözaltına alındı
İzmir'de 2 kişinin hayatını kaybettiği elektrik faciası soruşturmasında İZSU'nun Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ile iki üst düzey bürokrat gözaltına alındı.

Kısa Dalga - İzmir'de 2 kişinin hayatını kaybettiği elektrik kaçağı faciasıyla ilgili, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan İZSU'nun Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, İZSU Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi ve Gediz Elektrik şirketinden 4 yöneticinin gözaltına alındığı bildirildi.

Eski İZSU Genel Müdürü'ne de gözaltı

İZSU'nun Eski Genel Müdürü Ali Hıdır K. hakkında da gözaltı kararı verildi. Ali Hıdır K.'nin şu an Adana Büyükşehir Belediyesi'nde Genel Sekreter Yardımcısı görevinde bulunduğu öğrenildi.

CHP'li Bakan: Hatalı bir karar, salıverileceğini düşünüyoruz

Gözaltı işlemi sırasında İZSU Genel Müdürlüğü binasına gelen CHP Genel Başkanı Murat Bakan, "İZSU'nun doğrudan sorumluluğu olduğunu düşünmemek lazım. Bir elektrik kaçağı olmuş. Bunun GEDAŞ'ın sorumluluğunu gölgelemek için yapıldığı kanaatindeyiz. Genel Merkez olarak bu yargılamayı yakından takip ediyoruz. Hak etmediği halde kimsenin özgürlüğünün kısıtlanmasına izin vermeyeceğiz. Hakim karşısına çıktığında salıverileceğini düşünüyoruz. Hatalı bir karar. Hiç bu gözaltı olmamalıydı." dedi.

Bir İZSU görevlisi ise basına yaptığı açıklamada, "20 Haziran'da göreve başlamış bir genel müdürün bu şekilde gözaltına alınması kişisel bir şey değil, kurumu yıpratmaya yönelik bir gözaltıdır" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

İzmir'in Konak ilçesinde 12 Temmuz'da sağanak sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmiş, soruşturma kapsamında gözaltı talimatı verilen 35 şüpheliden 33'ü yakalanmış, 6'sı ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. Gözaltındaki 27 şüpheli ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmiş, 14'ü tutuklanmıştı.

Dosya kapsamında bilirkişi raporuna göre 5 şüphelinin daha olayda ihmalinin olduğu belirlenerek gözaltı talimatı verilmiş bunlardan 3'ü yakalanırken 1 kişinin kanser tedavisi gördüğü, 1 kişinin ise yurt dışında olduğu belirtilmişti. Yakalanan 3 kişi daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

(Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem