Emniyet ve Jandarma, Canan Kaftancıoğlu hakkında suç duyurusunda bulunacak

Emniyet ve Jandarma, Canan Kaftancıoğlu hakkında suç duyurusunda bulunacak
Süleyman Soylu ile Canan Kaftancıoğlu arasındaki "emniyet güçlerinin oy kullanma prosedürüne" dair tartışmaya Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı da dahil oldu. Kaftancıoğlu için "Türk kolluk güçlerine hakaret etmek için fırsat kollayan" ve "alçak" ifadeleri kullanıldı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bugün Twitter hesabından sandık başkanları, görevliiler ve müşahitlere hatırlatmalarda bulunmuştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kaftancıoğlu'nu "polise hakaret" ettiği algısıyla hedef aldı.

Kaftancıoğlu, emniyet personelinin, bina sorumlusu, ulaşım görevlileri gibi kişilere oy kullanmaları için verilen 142 No’lu belgeyle ilgili paylaşım yaptı. 142 belgesi hakkında bilgilendirmede bulunan Kaftancıoğlu "Tüm sandık başkanları, görevlileri ve müşahitler: Kolluk kuvvetleri 142 belgesinin orijinali(ıslak imzalı) ile oy kullanabilirler ve belgeyi sandık başkanına teslim etmek zorundadırlar! Belgeyi çok dikkatle inceleyin. Fotokopi ya da başka bir belgeyle sandığınızda oy kullanmak isteyen olursa asla izin vermeyin" dedi.

Soylu, "terör"den hedef aldı

Günün ilerleyen saatlerinde Twitter'dan bir paylaşımda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kaftancıoğlu'nun polise hakaret ettiğini iddia etti. Soylu "Türk Polisi'ne hakaret etmek için fırsat kollayan Kaftancıoğlu denilen militan, yıllardır seçim günleri oy kullanan ve seçimin güvenliğini sağlayan Polisimizin yüzüne tükürülmesini söylüyor. Ortakları PKK, FETÖ, DHKP-C, MLKP olunca…" dedi.

Soylu'nun paylaşımına yanıt veren Kaftancıoğlu şu sözleri sarf etmişti: "Ben değil Türk Polisine sana bile hakaret etmiyorum bitanesi.. Ne oldu gerçekler canını mi acıttı? Fotokopi 142 ile oy kullanmak isteyenler bende var, sende yok mu yoksa? 4 terör örgütüyle ortaksam!! ve sen bu ülkenin içişleri bakanıysan benden çok senin sorunun!"

Polis ve Jandarma da tartışmaya katıldı

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı iki siyasinin paylaşımları sonrası sosyal medyadan açıklamalarda bulunarak tartışmaya dahil oldu.

Açıklamalarda ise "Canan Kaftancıoğlu'nun Türk kolluk güçlerine hakaret etmek için fırsat kollayan" ve "alçak" ifadeleri kullanıldı.
jand.pngpolis.png

Politika