Jandarmanın başını öne eğdiği an: Köylü kadının isyanı: Nasıl korudunuz ağaç kesenleri?

Jandarmanın başını öne eğdiği an: Köylü kadının isyanı: Nasıl korudunuz ağaç kesenleri?
Muğla'da Akbelen Ormanı’nda yapılmak istenen madene ve ağaç katliamına karşı direnen köylülerden Aytaç Yakar, Jandarma personeline seslenerek, "Sen vatanını koruyacaksın, sen vatan haini misin, değilsin. Sen bizim için buradasın. Yapma oğlum, ne olursun" dedi.

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’deki Akbelen ormanlarında YK Enerji A.Ş. tarafından, kömür sahasını genişletmek için kesilmek istenen 750 dönümlük asırlık çam ormanında bölge halkının mücadelesi sürüyor.

Kesimin üçüncü gününde sabahın erken saatlerinde alana giren köylüler ve direnişçiler yol keserek ve ağaçlara sarılarak kesimi engellemeye çalıştı.

Bu sırada bir jandarma personeline seslenen bölge halkından Aytaç Yakar, "Sen vatanını koruyacaksın, sen vatan haini misin, değilsin. Sen bizim için buradasın. Söyle oğlum kimin için buradasın? Biz burada 3 gündür çamlarımızı vermeyeceğiz diyorsak, çaba gösteriyorsak bunlara kıyan eller kırılsın. Yapma oğlum, ne olursun. Nasıl kıydınız, yazıklar olsun" dedi.

'Kıyım var'

İkizköy Çevre Komitesi’nde Nejla Işık ise vatandaşları Akbelen’e çağırdı. Işık, "Akbelen'de 3 gündür kıyım var. Biber gazından sesimiz çıkmıyor. Şimdi Muğla geneli oradan buradan basın açıklaması değil bizzat nöbet alanımıza gelerek burada insan zinciri oluşturarak büyük bir kamuoyu oluşturarak bu kesimi engelleyebiliriz. İkizköy Çevre Komitesi olarak herkese yalvarıyorum, Akbelen’e koşun, akın buraya. Burada birlikte olursak bunu durdururuz" ifadelerini kullandı. (ANKA)

Gündem