Kısa Dalga'nın başarısı: Özgün içerik, kolay okunma, kaynak belirtme, bilgiye yer verme.. 100 tam SEO puanı

Kısa Dalga'nın başarısı: Özgün içerik, kolay okunma, kaynak belirtme, bilgiye yer verme.. 100 tam SEO puanı
Journo, 100 haber sitesinin sayfa hızını ve kullanıcıları ne kadar gözetlediğini herkese açık araçları kullanarak inceledi. Masaüstü veya mobil sürümleri, 'SEO' alanında 100 tam puan alan haber siteleri arasında Kısa Dalga da yer aldı. SEO puanı için haber içeriğinin özgün olması, kolay okunabilirlik, konuyla ilgili gerekli bilgilerin metinde olması, kaynak belirtme gibi kriterler değerlendiriliyor.

Journo, 100 haber sitesinin sayfa hızını ve kullanıcıları ne kadar gözetlediğini, herkese açık araçları kullanarak inceleyerek sonuçları açıkladı. Kısa Dalga, “SEO” alanında 100 tam puan aldı; erişilebilirlik ve en iyi uygulamalar alanındaysa üst sıralara yerleşti.

İnceleme Google’ın sayfa hızına ağırlık veren Lighthouse verileri analiz edilerek yapıldı. Google Lighthouse, web sayfalarının kalitesini ölçmek için açık kaynak kodlu bir araç olarak ABD şirketi tarafından dünyayla paylaşılmıştı.

Web sayfalarının hızını ölçen bu araç, ayrıca performans, erişilebilirlik ve arama motoru optimizasyonu (SEO) gibi alanlarda ek veriler sağlıyor. Google Lighthouse’ın 2021’de yayımlanan son sürümünde, “Core Web Vitals Assessment” (Temel Web Göstergeleri Değerlendirmesi) ölçümü de yer alıyor. Böylece bir sitenin masaüstü ve mobil sürümünün, söz konusu ölçütlere göre “başarılı” veya “başarısız” olduğu bildiriliyor.

Araştırmada SEO ve erişilebilirlik alanında en yüksek puanlı haber siteleri de belirlendi. Google’ın kendi aracına göre Kısa Dalga, “SEO” alanında 100 tam puan aldı.

SEO analizinde yüksek puan alabilmek için haber içeriğinin özgün olması, kolay okunabilirlik, konuyla ilgili gerekli bilgilerin metinde olması, kaynak belirtme gibi kriterler değerlendiriliyor.

"SEO" alanında 100 tam puan alan diğer haber siteleri şunlar: Hürriyet, Sözcü, Haberler.com, Yeniçağ, İnternetHaber, Gazete Vatan, T24, İHA, Diken, Medyascope, Ulusal Kanal, Haber Global, Karar, KRT, TGRT, Tele 1 ve Gerçek Gündem.

Kısa Dalga ayrıca, erişilebilirlik ve en iyi uygulamalar alanında da üst sıralarda yer aldı.

Kullanıcıları en çok gözetleyen A Haber

Reklam ve diğer amaçlarla kullanıcıları en çok gözetleyen sitenin A Haber olduğu ortay açıktı.

Verilere göre Diken, Karar ve Evrensel, kullanıcıyı yoğun olarak gözetlemeyen ve hızlı bir mobil deneyim sunan iyi örnekler arasında. (Kısa Dalga)

Gündem