Gezi'de Kabataş yalanını ortaya atan Zehra Develioğlu boşandı: Gerekçe 'olmayan şeyleri uydurma'

Gezi'de Kabataş yalanını ortaya atan Zehra Develioğlu boşandı: Gerekçe 'olmayan şeyleri uydurma'
“Kabataş yalancısı” Zehra Develioğlu'nun boşandığı ortaya çıktı. Gazeteci Terkoğlu, Develioğu'nun eşine olmayan şeyleri uydurduğu, yani yalan söylediği için boşandığını belirtti.

Taksim Gezi Parkı eylemleri sırasında o tarihte Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Başörtülü bacılarıma saldırdılar" diyerek sahiplendiği Zehra Develioğlu'nun eşine yalan söylediği “gerekçesiyle boşandığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu “Dezenformasyon yasası”ndan bahsettiği yazısında, Türkiye’nin en büyük dezenformasyonlarından birinin Kabataş yalanı olduğunu hatırlattı ve Zehra Develioğlu’ nun da başkaca yalanlar nedeniyle boşandığı bilgisine ulaştığını paylaştı.

Barış Terkoğlu'nun yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Aslında bir magazin haberi. Ama ne yandaş medya ne eleştirel medya yazmış. Twitter’da dolaşırken fark ettim. Osman Develioğlu’nun oğlu Ziya Develioğlu, 19 Haziran 2022’de Bediha Hanım’la evlenmişti. Nikâh şahitliğini de “gözlerindeki ışıltı”yla Nureddin Nebati yapmıştı.

Ben de sizin gibi “Demek Ziya Bey ile Zehra gelin boşanmış, nasıl da fark etmemişiz” dedim. Özel hayatları bir yana, boşanma nedenini merak ettim. Avukatı Abdurrahman Kayapınar’ı aradım. “Artık avukatı değilim, size bilgi vermeyeceğim” dedi. İlginç, Kayapınar artık kritik kamu şirketlerinin yönetiminde görev almaya başlamıştı.

Aileye yakın olduğunu bildiğim bir isimle konuşunca, kilit çözüldü. Meğer, Zehra Develioğlu’nun uydurmaları Kabataş’la sınırlı kalmamıştı. Kabataş’tan sonra da zaman zaman yaşanmamış olayları yaşamış gibi anlatmıştı. Üstelik Kabataş’tan önce de yargıya kadar taşınan uydurmaları olmuştu. Çiftin arasında Zehra gelinin gündüz düşleri sorun yaratmış, Ziya Bey eşiyle yollarını ayırmaya karar vermişti.

Eski kayınpeder Osman Develioğlu’nu aradım. Osman Bey, oğlunun boşandığını söyledi. Ancak Zehra gelinin hikâyeleri hakkındaki soruma yanıt veremeyeceğini söyledi. Zehra Develioğlu da bu konuda konuşmuyordu.

Yıllarca saklandı

Ancak bir ilginç bilgiye daha ulaştım. Malum, Kabataş yalanı, Zehra gelinin bazı gazetecilere verdiği röportajlarla yayılmıştı. O gazetecilerden bazılarına röportajın hikâyesini sordum. Anlattıklarına göre, bir isim, gazetecilerle Zehra Develioğlu’nu, tek tek buluşturmuştu. Röportajı yapan gazeteciler, bir daha Zehra gelini görmemişlerdi. Merak edip herkesi Zehra gelinle buluşturan isme baktım. İlginç, o da bugün güvenlik bürokrasisinde çok kritik bir koltukta oturuyordu!

Tanıklar yalanladı. Görüntüler yalanladı. Yayanlar yalanladı.

Madem dezenformasyonla mücadele ediliyor. Öyleyse İletişim Başkanlığı’nın Türk tarihinin en büyük dezenformasyonu için de bir bülten yayımlamasının tam zamanı değil mi? Elbette bir özür de gerekir. Gerçeğin inatçı kıvılcımı, ne kadar büyük olursa olsun yalanın ormanlarını yakıp bitirmeye yetiyor.

Kabataş yalanı neydi?

Gezi Parkı direnişi sürecinde dönemin Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nun gelini olan Zehra Develioğlu’nun “Kabataş İskelesi’nin önünde belden yukarısı çıplak, elleri deri eldivenli, başları bandanalı onlarca erkek tarafından yerlerde sürüklendiği, üzerine idrar yapıldığı” iddiaları öne sürüldü.

sabah.jpg

Kabataş saldırısı” iddiasını çürüten kamera görüntülerinin ardından saldırıya uğradığı öne sürülen Zehra Develioğlu ile röportajı gerçekleştiren Star Gazetesi yazarı Elif Çakır daha sonra kamera görüntüleriyle yalanlanan bu iddialar nedeniyle ‘özür’ çağrılarına muhatap oldu.

6 Şubat 2014’te bir yazı kaleme alan Çakır, “Özür dileyecekmişim. Pardon ama kimden ve hangi sebepten dolayı özür dileyeceğim. Ben bir başarı gösterdim. O günlerde sosyal medyada efsane olarak anlatılan ‘iddia sahibi’ne ulaştım ve konuştum. Anlattıklarına hiçbir sansür uygulamadım, 'abartıyor', 'ya şunları makul hale getireyim daha inandırıcı olur' demedim, O’na saygı duydum ve ne anlattıysa yazdım” sözleriyle kendini savundu.

Bu röportajdan sonra İsmet Berkan, Balçiçek İlter, Abdülkadir Selvi, Sevilay Yükselir, Nihal Bengisu Karaca ve Nagehan Alçı taciz iddialarını sıklıkla gündeme getirmişlerdi. İsmet Berkan görüntüleri izlediğini ve durumun vahim olduğunu belirttikten sonra aslında böyle bir görüntüyü izlemediğini ifade etti, "Bir bahane arıyor, bahanelerin arkasına sığınmaya teşebbüs ediyor veya 'ama'lı, 'fakat'lı cümleler kuruyor değilim; hatamın farkındayım... Üzgünüm ve özür diliyorum." yazarak hatasını belirtti.

Soruşturma tamamlanmış ve olaya ilişkin herhangi bir delil bulunamamış olmasına rağmen 4 Şubat 2015 günü, 13 köşe yazarı "Diliniz kaba, Vicdanınız taş" başlığı altında Kabataş olaylarının yaşandığını savunan yazılar yazdı. (Kısa Dalga)

Gündem