Kabine değişikliği iddiaları: Mehmet Şimşek'in de adı geçiyor

Kabine değişikliği iddiaları: Mehmet Şimşek'in de adı geçiyor
Gazeteci Erdal Sağlam, yerel seçimler öncesinde şimdiden kulislerde kabine değişikliğinin konuşulmaya başlandığını söyledi. Sağlam, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın ise 'affını istediği' iddiasını paylaştı.

10 Haber yazarı Erdal Sağlam, 31 Mart 2024'te düzenlenecek yerel seçimlere daha bir ay olmasına rağmen kulislerde, kabinede yapılacak değişikliklerin şimdiden konuşulmaya başlandığını, bazı bakanların kendi istekleriyle, bazılarının da ise başarısız görüldükleri için görevden ayrılacağının konuşulduğunu aktardı.

"Üç-dört bakanın adı sık geçiyor"

"Henüz çok yaygın olmayan ancak seçimler yaklaştıkça alevlenmesi beklenen bakan değişikliklerine ilişkin söylentilerde görevden alınacakları konuşulan üç-dört bakanın adı sık geçiyor" diyen gazeteci, şöyle devam etti:

Ekonomi politikaları, siyasi alan ve dış politika konuları

"Yine, seçimden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomi politikalarında, siyasi alanda ve dış politika konularında önemli tercihler yapmak zorunda kalacağı söyleniyor. Özellikle mayıs seçimlerinden sonra Batı ile yakınlaşma mesajı veren ancak daha sonra klasik dış politika tavrına dönen Erdoğan'ın önümüzdeki yıllarda izlemek için çizeceği yol merakla bekleniyor."

AKP kulislerinde gazeteci Nuray Babacan'ın Gazete Pencere'de yazdığı kulislerden Mehmet Şimşek'in maaş artışlarına karşı çıkan tavrından rahatsızlıkların giderek büyüdüğünü de anlıyoruz" diyen Sağlam seçimlerden çıkacak sonucun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim sonrası belirleyeceği tavırda, yapacağı tercihlerde önemli rol oynayacağının da konuşulduğunu ifade etti.

"Mehmet Şimşek'in görevden alınmasına kadar gidebilir"

Kulislere göre bazılarının başarısız sonuçlar çıkması halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden mantık dışı ekonomi uygulamalarıyla bilinen, Albayrak- Nebati dönemi ekonomi politikalarına geri dönüş yapacağını söylerken geri dönüşün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mehmet Şimşek'i görevinden almasına kadar gideceğini söyleyenler de var.

"Ömer Bolat'ın ayrılacağına kesin gözüyle bakılıyor"

Ayrılacağına kesin gözüyle bakılan isimlerin başında Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın geldiğini de kaydeden Sağlam, "Bazı kulislere göre Bolat'ın özellikle ihracatçılardan etkilenerek, kurlar başta olmak üzere uygulamadaki sıkı para politikalarına direnç gösterdiği, hatta bazen ekonomi politikalarına ters söylem ve kararlarının olduğuna işaret ediliyor" dedi ve ekledi:

"Affını istediği söylentileri kulislerde dolaşıyor"

"Bunun yanında Ömer Bolat'ın bakanlığı nedeniyle kendi özel işlerini çok aksattığından yakındığını, bu nedenle ayrılmak istediğini söyleyenler de var. Hatta konuyu Cumhurbaşkanı'na iletip, affını istediği söylentileri de kulislerde dolaşıyor. Bakan Bolat'ın yanında, haklarında daha az konuşulsa da, Cumhurbaşkanı'nın başarısız gördüğü birkaç bakanın daha ismi geçiyor." (Kısa Dalga)

Gündem