Kadıgil: DEM Parti’nin kent uzlaşı kavramıyla ‘Hatay ittifakı’ kavramı uyuşuyor

Kadıgil: DEM Parti’nin kent uzlaşı kavramıyla ‘Hatay ittifakı’ kavramı uyuşuyor
DEM Parti’nin kent uzlaşısı kararı çerçevesinde görüşmelerin sürdüğünü belirten Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Sera Kadıgil "Çeşitli ekiplerle bir temas halindeyiz” dedi.

Depremin vurduğu Hatay'da CHP'nin Lütfü Savaş'ı yeniden aday göstermesi büyük tepkilere yol açtı. Hatay'da sol sosyalist siyasi partiler de ortak aday olabilir mi tartışması yapıyor.

DEM Parti’nin kent uzlaşısı kararı çerçevesinde görüşmelerin sürdüğünü belirten Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Sera Kadıgil, "Çeşitli ekiplerle bir temas halindeyiz” dedi.

Artı Gerçek'e yaptığı açıklamada, DEM Parti’nin kent uzlaşısı kararı noktasında görüşmelerin devam ettiğini belirten Kadıgil, “Hemen hemen önemli tüm bölgelerde, turuncu tabir edilen, muhalefetten iktidara kaptırılabilecek bölgelerde bir uzlaşı şekli elbette bize de mantıksız gelmiyor. Bu dayatmacı anlayıştan uzakta bir şey. Hatay’da biz de çeşitli ekiplerle sürekli bir temas halindeyiz” dedi.

Hatay’da aralarında platformların, eski adayların da olduğu Hatay İttifakı’nın oluşmasının gündemde olduğunu söyleyen Kadıgil, DEM Parti’nin dile getirdiği kent uzlaşı kavramıyla ‘Hatay ittifakı’ kavramının uyuştuğunu söyledi.

Hatay için bir aday havuzunun oluşturulduğunu ancak sürecin isimler üzerinden gitmeyeceğini belirten Kadıgil, ismi geçen herkesle görüştüklerini belirtti ve şöyle devam etti:

“Adayın TİP’li olması gibi bir derdimiz yok, Hatay’da Lütfü Savaş kaybetsin belediye AKP’ye geçsin gibi bir derdimiz de yok. Bizim burada derdimiz şehrin yönetimini, belediyesini kazanmak. Bu çerçevede görüştüğümüz isimlere aramızda uzlaşıp bir aday belirleyelim diyoruz” açıklamasında bulundu. (Kısa Dalga)

Gündem