Kadıköy Belediyesi’nde ‘geçinemiyoruz’ eylemi: Yarım gün iş bırakacaklar

Kadıköy Belediyesi’nde ‘geçinemiyoruz’ eylemi: Yarım gün iş bırakacaklar
Kadıköy Belediyesi çalışanları, maaşlarının iyileştirilmesi talebiyle yarın yarım gün iş bırakma eylemi yapacak.

Yüksek enflasyon karşısında yapılan zamlar hızla erirken, ücretli kesimlerin tepkisi de giderek artıyor.

Kadıköy Belediyesi çalışanları, “maaşları iyileştirme” taleplerinin karşılanmaması üzerine yarın (21 Ağustos) yarım gün iş bırakacak. İşçiler, yarın saat 10.00 Kadıköy Belediyesi bahçesinde basın açıklaması yaptıktan sonra mesaiye başlamayacak.

Kadıköy Belediyesi’nde örgütlü olan DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube, taleplerine dair bir açıklama yaptı.

Sendikadan yapılan açıklamada, AKP iktidarının ekonomi politikalarının halkı büyük bir yoksulluğun içine iterken, krizin faturasının işçilere ödetilmeye çalışıldığı belirtildi.

Açıklamada, “Yüksek enflasyon ve ağır vergi yükü nedeniyle üreten geniş kesimler açlık sınırında yaşamaya mahkûm ediliyor. Belediye işçileri de bu ağır yoksullaşmadan payını alıyor. Örgütlü işçilerin sendikayla kazandığı Toplu İş Sözleşmeleri gereği aldıkları 6 aylık zamlar hızla eriyor, yaşananlara çare olamıyor. Bu nedenle çoğu arkadaşımız fazla mesai ya da ek iş yaparak hayatından veriyor, ağır iş yükü altına girerek ailesini geçindirmeye çalışıyor. İki işte, üç işte çalışan, sürekli fazla mesai yapan arkadaşlarımız, dinlenmeden çalıştıkları için kazalar geçiriyor” denildi.

“Maaşları iyileştirme talebi cevapsız bırakıldı”

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Sendikamız DİSK Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube olarak örgütlü olduğumuz Kadıköy Belediyesi’nde yürüttüğümüz MAAŞLARDA İYİLEŞTİRME yapılması talebi ise tüm bu yakıcı sorunlar arasında bir süredir belediye yönetimi tarafından cevapsız bırakılmış durumda. Kadıköy’de belediye işçileri beslenemiyor, barınamıyor, GEÇİNEMİYOR!

“Kadıköy Belediyesi’ne sesimizi duyurmak ve talebimize karşılık vermelerini istemek üzere, 21 Ağustos Pazartesi günü sabahı yarım gün iş bırakıyoruz!” (Kısa Dalga)

Gündem