Kadıköy'de müzik dinleyip halay çeken gruba polis müdahalesi

Kadıköy'de müzik dinleyip halay çeken gruba polis müdahalesi
Kadıköy'de halay çeken gençleri uyaran polis ikici uyarıda biber gazı sıkınca arbede çıktı. Havaya ateş açan polis 4 kişiyi gözaltına aldı.

Olay, akşam saatlerinde Moda Sahili'nde meydana geldi. İddiaya göre polis, müzik dinleyerek halay çeken grubu gelen bir ihbar üzerine uyardı.

DHA'nın aktardığına göre gençler müzik dinlemeye devam edince ihbar üzerine ikinci kez olay yerine gelen polis ekipleri ile grup arasında arbede çıktı.

Gruptaki bir kişi biber gazı sıkan polise yumruk attı . Polis memuru havaya ateş ederek grubu dağıttı. Olay sırasında 4 kişi gözaltına alınırken o anlar bir vatandaş tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

Görüntülerde; polis ekiplerinin bir kişiyi gözaltına aldığı sırada, grubun ekiplere müdahale etmeye çalıştığı ve bunun üzerine ekiplerin biber gazıyla grubu dağıtmaya çalıştığı görülüyor.

Polisin biber gazı sıkmasının ardından bir kişinin polis memuruna yumruk attığı ve bunun üzerine bir polisin silahını çekerek havaya 3 el uyarı ateşi açması ve gözaltına alınan kişiler görülüyor.

Polisteki işlemleri tamamlanan Seyithan G. (19), Barış G. (25), Cahit K. (24) ve İdris A. (22) "Görevli Memura Mukavemet" suçundan adliyeye sevk edildi.

Şüphelilere ayrıca "Çevreye Rahatsızlık Verme" suçundan toplamda 3 bin 85 lira idari para cezası kesildiği öğrenildi.

(DHA)

Gündem