Kadri Gürsel duyurdu: Koç’ların Yapı Kredi Bankası bana hâlâ sakıncalı kişi muamelesi yapıyor

Kadri Gürsel duyurdu: Koç’ların Yapı Kredi Bankası bana hâlâ sakıncalı kişi muamelesi yapıyor
Gazeteci Kadri Gürsel, Koç Grubu'na ait Yapı Kredi Bankası'na kredili mevduat hesabı açtırmak için müracaat ettiğini ancak talebinin 'hakkında açılmış bir dava olduğu' gerekçesiyle karşılanmadığını duyurdu.

Gazeteci Kadri Gürsel, Yapı Kredi Bankası'nın, 2019 yılında beraat ettiği eski Cumhuriyet gazetesi davası nedeniyle kredili mevduat hesabı açma talebini reddettiğini açıkladı.

Kadri Gürsel, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Yapı Kredi'nin "hakkında açılmış bir dava olduğu" gerekçesiyle hesap açma talebinin karşılanmadığını belirtti.

Gerekçe olarak Cumhuriyet gazetesi davası gösterildi

Kadri Gürsel, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Oğlumun okulu, taksit ödemeleri için @YapiKredi Bankası ile anlaşmış; bu amaçla istenen türden bir kredili mevduat hesabı açtırmak için dün bankaya müracaat ettim ama talebim “hakkımda açılmış bir dava olduğu” gerekçesiyle karşılanmadı" ifadelerini kullandı.

Gürsel'in söz konusu paylaşımı şöyle:

"Oğlumun okulu, taksit ödemeleri için @YapiKredi Bankası ile anlaşmış; bu amaçla istenen türden bir kredili mevduat hesabı açtırmak için dün bankaya müracaat ettim ama talebim “hakkımda açılmış bir dava olduğu” gerekçesiyle karşılanmadı. O dava, 2017’de 11 ay tutuklu kalarak yargılandığım ve 2019’da hakkımda beraatle sonuçlanan Cumhuriyet gazetesi davası. Delilsiz, hukuksuz bir kumpas dava…"

kadri-gursel.png

"Üstelik üzerinden dört yıl geçmiş, bu arada çalıştığım bankalarla hiçbir zaman hiçbir sorun yaşamamışım ama beni bu siyasi dava nedeniyle fişlediğini anladığım Koç’ların #YapıKrediBankası bana hâlâ sakıncalı kişi muamelesi yapıyor. İşgüzarlık mı, korkaklık mı, adice bir işbirliği mi, akıldan yoksun bir bürokrasi mi, hangisi? Şaşkınlık içindeyim. Başka ne diyebilirim, bilmiyorum. Kısa yoldan, canınız cehenneme! Memlekette banka mı yok?" (Kısa Dalga)

Gündem