Kaftancıoğlu: CHP İstanbul İl Örgütü'ne 39 bin 471 yeni üye katıldı

Kaftancıoğlu: CHP İstanbul İl Örgütü'ne 39 bin 471 yeni üye katıldı
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, pandemi sürecinde CHP İstanbul İl Örgütü'ne 39 bin 471 yeni üye kaydı yapıldığını belirterek, “Adım adım İstanbul’u adımlamaya devam ediyoruz. İstanbul'u adımlarken, ‘İstanbul'dan Türkiye'ye tek yön iktidar’ dediğimiz pandemi sürecinde CHP İstanbul Örgütü'ne 39 bin 471 yeni yol arkadaşımız katılmış. Daha mutluluk verici olan bu arkadaşlarımızın 10 bin 434'ünün genç olması” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Pandemi Döneminde Başka Partilerden CHP’ye Geçmiş Üyeler ile Buluşma" toplantısı İstanbul Kongre Merkezi Üsküdar Salonu'nda yapıldı. Geniş bir katılımla yapılan toplantıda partili gençler "Boğaz'ın Yargıçları’ndan Kılıçdaroğlu'na selam olsun" yazılı pankartı açtılar.

Programa; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, partililer ve yeni üyeler katıldı. 

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, pandemi sürecinde boş durmadıklarını, kenti adım adım dolaşarak, yeni üyeleri partiye kazandırdıklarını anlattı. Kaftancıoğlu'nun konuşmasının satır başları şöyle:

“İSTANBUL'DAN TÜRKİYE'YE TEK YÖN İKTİDAR: Adım adım İstanbul’u adımlamaya devam ediyoruz. İstanbul'u adımlarken, ‘İstanbul'dan Türkiye'ye tek yön iktidar’ dediğimiz pandemi sürecinde ne mutlu ki CHP İstanbul Örgütü'ne 39 bin 471 yeni yol arkadaşımız katılmış. Benim için de hepimiz için de sanıyorum öyledir, daha mutluluk verici olan durum ise bu arkadaşlarımızın 10 bin 434'ünün genç olması.

18 YAŞINI DOLDURUR DOLDURMAZ ARAMIZA KATILAN ARKADAŞLARIMIZ VAR: Biz bugün bu salonda pandemi döneminde bize katılan yol arkadaşlarımızdan sadece üç ana grubu davet ederek kısıtlı sayıda bir buluşma gerçekleştiriyoruz. Bu üç ana grubu kısaca özetledikten sonra mikrofonu benden sonraki konuşmacılara bırakacağım. Evet bugün bu salonda kimler var? Bugün bu salonda daha öncesinde başka siyasi partilerde görev almış ki vatandaşın geleceği aydınlatma adına herhangi bir siyasi partide görev alması çok kıymetli ve bu süreçte de CHP’de görev almayı düşünmüş ve bu sorumluluğu yerine getirmek için üye olmuş kardeşleriniz var. Yine bugün bu salonda, beni en çok mutlu eden şeylerden biri de buydu, 18 yaşını doldurur doldurmaz, daha doğum gününden birkaç gün geçmesine rağmen online olarak ya da ilçelerimize gelip, yolumuza yarenlik edecek genç kardeşlerimiz var. Hoş geldiniz. Ve yine bu salonda daha öncesinde sizlerle de paylaştığımız İstanbul'un belirli mahallelerde yaptığımız stratejik örgütsel çalışmalarla partimize katılan arkadaşlarımız var.

5 MAHALLEMİZDE STRATEJİK ÇALIŞMA YÜRÜTTÜK: Stratejik üye çalışmamız vardı ve koyduğumuz hedefler vardı. Beş mahallemizde koyduğumuz hedefler doğrultusunda, genç üye sayısının arttırılması, kadın üye sayısının arttırılması gibi belirli, tariflenmiş özelliklere göre üye sayısının arttırılması gibi hedefeler vardı. Bu mahallelerimizde bu stratejik pilot çalışmamızdan sonra partimize gelip, bizimle birlikte yol arkadaşlığı yapan yol arkadaşlarımız var bu salonda. Malum pandemi koşulları ve malum hala devam eden pandemi riski ve gerçekliği var. O nedenle bugün 500 kişiyle bu davetimizi yapalım dedik. Ama ayakta kalan, yeni katılan kardeşlerimizi görüyorum. Bu da bizim eksikliğimiz olsun. Pandemi ortadan kalktıktan sonra daha geniş salonlarda bir araya geliriz.

CHP ROZETİ ÇOK KIYMETLİ: Aramıza yeni katılan değerli yol arkadaşlarım, şunu kısaca ifade etmek isterim. Genel Başkanımızın bize sürekli ifade ettiği gibi halka hizmet etmek, sorumlularına dair çözümlerimizi anlatmak için bundan sonra taşıyacağınız yakanızdaki CHP rozeti çok kıymetli. CHP üyesi olmak demek hem çok kıymetli hem de o rozet takıldığı andan itibaren yaşamınızın son anına kadar taşımanız gereken önemli bir sorumluluğu veriyor. Yani partimize, Cumhuriyetin de kurucusu olan, partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu partimize gelmiş olmak demek. Bundan sonra attığınız ve atacağınız her adımı, ülkemizin kurucu partisinde siyaset yapmanın bilinciyle atacağınızı biliyorum. Ve bundan dolayı genişlediğimiz için sayenizde ailemizi genişlettiğimiz için çok mutluyum.

SİZLERLE BU İKTİDARA ÇOK KISA SÜREDE HEP BİRLİKTE ULAŞACAĞIZ: Değerli yol arkadaşlarım. CHP’de bizler İstanbul örgütü olarak çalışmak, çalışmak ve sadece çalışmakla hayallerimizi hayata geçireceğimizi biliyoruz. Ve 'İstanbul'dan Türkiye'ye tek yön iktidar' diyerek sizlerle birlikte bu iktidara çok kısa sürede hep birlikte ulaşacağımızı biliyoruz. Ben bugün son olarak sizlerin aramıza gelmiş olmanızdan gücümüze güç katmış olmanızdan dolayı mutluluğumu ifade ederken, bu buluşmayı düzenleyen, organize eden il yöneticimize ve ilçe başkanlarımıza çok ama çok teşekkür ediyorum. Her birinin ayrıca emeklerine sağlık diyorum.”




(Edda Sönmez - Oktay Yıldırım - Adem Karabayır / ANKA)

Gündem