Kaftancıoğlu, Yavaş ve İmamoğlu'nun görevini açıkladı: Tarım ve deprem bölgesine yoğunlaşacaklar

Kaftancıoğlu, Yavaş ve İmamoğlu'nun görevini açıkladı: Tarım ve deprem bölgesine yoğunlaşacaklar
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görevlerini açıklarken, seçimin ilk turda bitmesinin 'sürpriz olmayacağını' ifade etti.

Türkiye 14 Mayıs'ta hem Meclis hem de cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başına gidecek.

CHP'nin adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi halinde İstanbul ve Ankara'nın belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş cumhurbaşkanı yardımcısı olacak.

Cumhuriyet'ten Sena Tufan'a konuşan Kaftancıoğlu, seçim tutanakların alınıp doğru şekilde aktarılmasına kadar teknik ve dijital hazırlıklarının olduğunu söyledi.

Yaklaşık 200 bin sandığın tamamında ne yapacağını bilen kişilerle süreci tamamlayacaklarını söyleyen CHP'li yönetici, "Ülkeyi yönetenlerden sandığı korumak zorundayız, oyları çaldırmayacağız" dedi.

Yavaş ve İmamoğlu ne görev yapacak?

Kaftancıoğlu, 'sahaya bahar geldiğini, insanların ilk turda seçimi bitirecek değişim isteğinde olduğunu' belirterek "Bu nedenle ilk turda, hatta beklenenin ve anketlerde çıkanın üstünde bir farkla seçim sonuçlanırsa bu benim için sürpriz olmayacak" dedi.

CHP'li yönetici, Yavaş ve İmamoğlu'na dair soruya şu yanıtı verdi: "Ekonomiyi düzeltmek için Merkez Bankası’nda liyakatle gelen kişiler olacak. Cumhurbaşkanı yardımcılarımızın görev alanları belirlenmeye başlandı. Mansur Yavaş tarımsal kalkınmadan sorumlu cumhurbaşkanı yardımcısı olarak hızlıca oradaki aksiyonları alacak. Ekrem İmamoğlu özellikle deprem bölgesindeki yapılaşma ve oraların yeniden inşasıyla ilgili süreçlerle ilgilenecek. Hâkimler ve Savcılar Kurulu ikiye ayrılacak. Devletin çürütülmüş olan tüm mekanizmalarının ve bürokrasinin yukarıdan aşağıya liyakatle yerleştirmesi başlayacak. Vatandaş kendini çözümsüz gibi hissediyor. Sorunların hızlıca çözülebildiğini görecekler." (Kısa Dalga)

Gündem