Kağıthane-İstanbul Havalimanı metrosu 22 Ocak'ta açılıyor

Kağıthane-İstanbul Havalimanı metrosu 22 Ocak'ta açılıyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın 22 Ocak pazar günü açılacağını açıkladı.

İstanbul'da şehir içinde kalan Atatürk Havalimanı'nın yerine kentin kuzeyindeki Arnavutköy ilçesinde inşa edilen İstanbul Havalimanı'na metro hattı olmaması eleştiri konusuydu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 22 Ocak'taki açılışa Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da katılacağını bildirdi.

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nı inceleyen Karaismailoğlu, şunları söyledi: "Dünyanın en teknolojik ve modern kent içi raylı sistem projelerini bir bir hayata geçiriyoruz. Yaklaşık 96 km'lik 6 hatta İstanbul için çalışıyoruz. Bu hatlar; Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro hattı yanı sıra; Bakırköy (İDO)-Bahçelievler-Güngören- Bağcılar Kirazlı Metro hattı, Halkalı-Başakşehir-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro hattı, Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı, Kazlıçeşme – Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi ve Altunizade – Ferah Mahallesi- Çamlıca Camii – Bosna Bulvarı Metro Hattı projeleridir. Bu hatlarımızı tamamlayarak, 284,3 kilometre olan İstanbul'un raylı sistem ağını 380,2 kilometreye yükselteceğiz."

Yeni metronun dört ilçeyi birbirine bağlayacağı ve 9 istasyonunun bulunduğu belirtilirken, saatte 120 kilometreyle 'Türkiye'nin en hızlı metrosu' olacağı ifade edildi. Metro günde 600 bin yolcu taşıyabilecek. (Kısa Dalga)

Gündem