Kahramanmaraş'da AKP'nin Elbistan adayı Abdullah Yener, adaylıktan çekildi

Kahramanmaraş'da AKP'nin Elbistan adayı Abdullah Yener, adaylıktan çekildi
Borcu ile gündeme gelen ve tepki toplayan AKP'nin Kahramanmaraş Elbistan Belediye Başkan Adayı Abdullah Yener, adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Adaylığı 4 Şubat'ta resmi olarak açıklanan Abdullah Yener yarıştan çekildiğini duyurdu. Seçim çalışmaları sırasında zaman zaman tepki alan Yener, sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Gördüğüm lüzum üzerine AK Parti Elbistan Belediye Başkanlığı Adaylığından çekiliyorum. Bu süreçte bana kucak açan dost, arkadaş ve Elbistanlı hemşerilerime teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımızın ve partimizin yanındayım. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" dedi.

İl başkanı: İsmi yakında açıklayacağız

AKP Kahramanmaraş İl Başkanı Cüneyt Doğan Yener'in adaylıktan çekilmesine ilişkin "Kendi tasarrufu, hakkında hayırlısı olsun. Aday belirleme çalışmalarımız devam ediyor. İsmi yakında açıklayacağız" açıklamasında bulundu.

Eski vekil adaylığını eleştirmişti

Yener'in adaylığı tartışmalara ve tepkilere neden olmuştu. Eski AKP Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan, Yener'in adaylığını eleştirmiş, "Ya çekilecek ya da çekecekler. Sabır" paylaşımı yapmıştı.

Yener’in 50 milyon dolar borcu olduğu iddia edilirken seçim çalışmaları sırasında Elbistanlılar tarafından "Borcunu biz mi ödeyeceğiz" denilerek protesto edilmişti.

Cumhur İttifakı Kahramanmaraş adayları, Afşin'de Koray Kıraç, Andırın'da Ahmet Sinan Gökşen, Dulkadiroğlu'nda Necati Okay, Elbistan'da Abdullah Yener, Göksun'da Hüseyin Coşkun Aydın, Onikişubat'ta Hanifi Toptaş, Pazarcık'ta Murat Ceyhan, Türkoğlu'nda Feyzettin Okumuş, Çağlayancerit'te AK Parti'nin destekleyeceği MHP Adayı Hasan Onaran, Ekinözü'nde AKP'nin destekleyeceği MHP Adayı Harun Şahin ve Nurhak’ta AKP'nin destekleyeceği MHP Adayı Murat Ceyhan olarak açıklanmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem