Kamu şirketi TPAO'nun güvenlik ihalesini SADAT’ın kurucuları aldı

Kamu şirketi TPAO'nun güvenlik ihalesini SADAT’ın kurucuları aldı
Kamuya ait olan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) Güllük'teki tesislerinin güvenlik ihalesi SADAT'ın kurucularına verildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçen sene seçim güvenliğine dikkat çekmek için kapısına dayandığı ve iktidarla ilişkileri tartışmalı olan 'askeri danışmanlık şirketi' SADAT’ın kurucularından Mehmet Naci Efe ile Mehmet Tek'in, kamuya ait olan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na (TPAO) ait tesislerin güvenlik ihalesini aldığı ortaya çıktı.

Pazarlık usulü ile yapılan ihaleye 2 firma davet edildi

İleri Haber'den Ersan Kınık'ın Kamu İhale Bülteni’ne dayanan haberine göre, TPAO 14 Nisan’da “Özel güvenlik hizmeti alımı” adı altında bir ihale düzenledi. Yalnızca davet edilen şirketlerin teklif verebildiği pazarlık usulüyle düzenlenen ihaleye iki firma davet edildi. İhaleyi 421 bin 95 TL’lik teklifte bulunan Ekol Grup Koruma Güvenlik isimli şirket kazandı.

İhale kapsamında, TPAO’ya ait Güllük Eğitim ve Dinlenme Tesisleri 1 Temmuz 2023 – 30 Haziran 2024 tarihleri arasında, bir yıl süreyle korunacak.

2012'den beri 111 ihale

Ticaret Sicil Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre, TPAO’nun güvenlik ihalesini alan Ekol Grup Koruma Güvenlik ve Eğitim Hizmetleri A.Ş.‘nin sahipleri, muhalefet partileri tarafından sıklıkla "paramiliter bir örgütlenme" olduğu iddialarıyla gündeme gelen SADAT’ın kurucuları olan Mustafa Tek ile Mehmet Naci Efe.

Tek ile Efe’nin sahibi olduğu şirketler, 2012 yılından günümüze kamu kurumlarından toplamda 111 ayrı ihale alırken, bu ihalelerin toplam bedeli ise tam olarak 637 milyon 567 bin TL.

Gündem