Kapadokya'da sıcak hava balonu kayalıklara sıkıştı: 22 kişi kurtarıldı

Kapadokya'da sıcak hava balonu kayalıklara sıkıştı: 22 kişi kurtarıldı
Kapadokya'nın gözde turistik beldesi Göreme'de sabah saatlerinde yaşanan sıcak hava balonu kazası, yürekleri ağza getirdi.

Kısa Dalga- Nevşehir Göreme'de yaklaşık 1 saat süren ve turistlerin yoğun ilgi gösterdiği balon yolculuğu, iniş esnasında ters rüzgarın etkisiyle korku dolu anlara dönüştü. 20 turist, pilot ve pilot yardımcısının bulunduğu sıcak hava balonu, vadi yamacındaki kayalıkların arasına zorunlu iniş yaptı.

2'si pilot 22 yolcu yara almadan kurtarıldı

Kazanın hemen ardından olay yerine sevk edilen jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri, balonda bulunanları hızla tahliye etti. Neyse ki balondakiler yara almadan kurtarıldı.

Kayalıklara sıkışan sıcak hava balonunun iniş anı, çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonu kameralarıyla kaydedildi. Görgü tanıkları, o anları büyük bir endişeyle izlediklerini belirtti.

Balon güvenli bölgeye çekildi

Kazanın ardından, sıcak hava balonu görevliler tarafından bulunduğu yerden çıkarılarak güvenli bir bölgeye taşındı. Olayın şokunu atlatan turistler, bu talihsiz anıyı ömür boyu unutamayacaklarını ifade etti.(Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem