Karabük'te öldürülen Dina'nın duruşmasına çağrı

Karabük'te öldürülen Dina'nın duruşmasına çağrı
Dina İçin Feministler üyeleri, Karabük’te şüpheli şekilde ölü bulunan Gabonlu üniversite öğrencisi Jeannah Dinabongho Ibouanga davasının üçüncü duruşması için çağrıda bulundu.

Duruşmanın 29 Nisan’da görüleceğini duyuran üyeler, “Bu sefer daha kalabalık, yeniden Karabük’te olalım! Tüm kadınları bu davayı takip etmeye ve 29 Nisan pazartesi günü saat 11.40’ta Karabük Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek üçüncü duruşma için Karabük’te buluşmaya çağırıyoruz. Bizler, Dina için Feministler dava takip grubu olarak, ne Dina’yı ne de yargılama sürecinde tanıdığımız, yol arkadaşlığı yaptığımız Afrikalı göçmen öğrencilerin yalnız olmadığını göstermek için yine Karabük’te olacağız” dedi.

Ne olmuştu?

Gabonlu üniversite öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga Dina’nın, 26 Mart’ta Karabük’teki Filyos Çayı’nın Yeşilköy mevkisinde cansız bedeni bulunmuştu.

İddianamede, tutuklu Dursun A'nın aracında bulunan kanın, Gabon uyruklu öğrenciye ait olduğu, herhangi bir cinsel ya da üçüncü kişilere ait bir bulguya rastlanmadığı belirtildi.

Üniversite öğrencisinin suda boğulduğu ve yaşamını yitirdiği bilgisine yer verilerek, Dina’nın, Dursun A.'dan kurtulmak için araçtan inerek kaçtığı ve gece karanlığında dereye düştüğü ifade edildi. iddianamede, “Dursun A.'nın Dinabongho Ibouanga'nın ölümüne sebep verdiği, "çocuğun cinsel istismarına teşebbüs" ve kendisini savunamayacak durumda olan ve bir suçu gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla "kasten öldürme" suçlarını işlediğine dair yeterli şüphenin elde edildiği kaydedildi.

Dursun A'nın, "çocuğu kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, "çocuğun cinsel istismarına teşebbüs" suçundan ise 2 yıldan 11 yıl 3 aya kadar hapis istemiyle cezalandırılması talep edildi. (Kısa Dalga)

Gündem