Karabulut ailesinin avukatından Cem Garipoğlu açıklaması: "Talep gelirse mezarın açılması için savcılığa başvuracağız"

Karabulut ailesinin avukatından Cem Garipoğlu açıklaması: "Talep gelirse mezarın açılması için savcılığa başvuracağız"
Münevver Karabulut’un babasının ardından ailenin avukatı Rezan Epözdemir de talep gelmesi halinde Cem Garipoğlu'nun mezarını açtıracaklarını söyledi.

Münevver Karabulut’u katleden Cem Garipoğlu’nun cezaevinde intihar ettiğinin açıklanmasının ardından dile getirilen şüphelerle başlayan tartışma baba Süreyya Garipoğlu'nun açıklamasıyla yeni bir boyuta taşınmıştı. Baba Karabulut, Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasını isteyeceğini söylemişti.

Sabah gazetesinden Gül Kireklo'ya konuşan ailenin avukatı Rezan Epözdemir de şu açıklamayı yaptı: “Şayet müvekkillerden bu yönde bir talep gelirse, avukat olarak Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 87. Maddesinin 4. fıkrası uyarınca, mezarın açılarak fethi kabir işleminin yapılması, doku ve DNA örnekleri üzerinden yeniden incelemelerin yapılması yönündeki talebimizi Başsavcılığa sunacağız. Bu konudaki hukuki girişimleri derhal yapacağız. Müvekkillerden bayram sonrasında bu yönde bir talep gelirse, maddi gerçeğin ortaya çıkması ve adaletin tecellisi için tarafımızca derhal gerekli hukuki yollara başvurulacaktır” dedi.

Anne Nagihan Karabulut ile görüştüklerini belirten Epözdemir şöyle devam etti: “Kendisi mezarın açılması gibi bir düşüncesinin olduğunu ifade etti. Benden hukuki süreç ile ilgili bilgi aldı. Bu konuda kendilerinden bir talep geldiği anda gerekli hukuki işlemleri yapabileceğimizi ve başvuruları yapabileceğimizi ifade ettim. Sonrasında, kendisi bu talep nedeniyle kamuoyunda yanlış bir algı uyanmasını istemediğini, insanların yıllar sonra bu konu uzerinden gündeme geliyormuş gibi düşünmesini istemediğini, bunun kendisini ve ailesini üzeceğini ve incitebileceğini, yeniden böyle bir süreç yaşamak istemediğini ifade ederek, şimdilik mezarın açılmasını istemediğini ifade etti."

HABERİN TAMAMI

Gündem