Karadeniz'de deprem: İstanbul'da hissedildi

Karadeniz'de deprem: İstanbul'da hissedildi
Zonguldak açıklarında deprem meydana geldi. İstanbul'da da hissedilen depremin büyüklüğünü AFAD 4.4 olarak kaydederken, Kandilli 4.5 açıkladı.

Karadeniz'de, Zonguldak açıklarında deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul ve çevresinde de hissedildi.

İlk olarak Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi, Karadeniz'de, Zonguldak'ın 114 km kuzeyinde 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

EMCS daha sonra bilgiyi 4.8 olarak revize etti.

AFAD ise depremin büyüklüğünü 4.4 olarak verdi:

Karadeniz, 89.23 km. Eregli (Zonguldak)

Kandilli Rasathanesi, 20.38'de meydana gelen depremin 4.5 büyüklüğünde ve 12.9 kilometre derinlikte olduğunu kaydetti.

PROF. DR. GÖRÜR: KUZEY YÖNLÜ BİNDİRME FAY KUŞAĞI

Deprem Zonguldak’ın yanı sıra İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bartın, Bolu ve Düzce’den de hissedilirken, Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yorumladı.

Görür, “Biraz önce Karadeniz içerisinde, Zonguldak açıklarında 4,5 büyüklükte deprem oldu. Sanıyorum bu deprem bu yörede bulunan ve Batı Karadeniz kıyılarına az çok paralel olan kuzey yönlü bindirme fay kuşağında meydana geldi. Deprem İstanbul’dan da hissedildi” dedi.

İçişleri Bakanlığı AFAD Deprem Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadığı belirtilerek, "Geçmiş olsun. Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde meydana gelen deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum depreme ilişkin açıklama yaparak geçmiş olsun mesajı paylaştı. Kurum "Bakan Murat Kurum'dan geçmiş olsun mesajı: Karadeniz Ereğli'si açıklarında meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ekiplerimizle süreci yakından takip ediyoruz. Ülkemize geçmiş olsun" dedi.

İSTANBUL VALİSİ: HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK YAŞANMADI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Karadeniz Zonguldak Ereğli merkezli AFAD verilerine göre 4.4 büyüklüğünde meydana gelen deprem İstanbul'umuzda da hissedildi. İlimizde ve ilçelerimizde herhangi bir olumsuz durum yoktur. Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem