Karamollaoğlu 'İnsan Hakları Komisyonu'nun Gazze'ye gitmesinin AKP oylarıyla engellediğini açıkladı: 5 parti gidiyoruz

Karamollaoğlu 'İnsan Hakları Komisyonu'nun Gazze'ye gitmesinin AKP oylarıyla engellediğini açıkladı: 5 parti gidiyoruz
Saadet Partisi Başkanı Temel Karamollaoğlu "Biz mecliste insan hakları komisyonu olarak. 6 partinin de iştirakı ile Gazze'ye bir heyet göndermeyi arzu etmiştik. Bu talep mecliste iktidar partinin oyları ile kabul görmedi. Bunun üzerine arkadaşlarımız iktidar partisinin dışındaki 5 partinin temsilcileri ile bir heyeti, Filistin'de olup biteni yerinde görmek üzere, gönderme kararı almışlar" açıklamasında bulundu.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, bugün ortak gerçekleştirdikleri grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

Karamollaoğlu'nun konuşmasından öne çıkan açıklamalar şu şekilde:

"Her gün bir öncekini aratıyor gibi. Ama biz grup toplantılarımızda bir araya geldiğimizde, mümkün olduğu kadar her meseleyi gündeme getirmeye çalışıyoruz. Şimdi kapıdan girdikten sonra Grup Başkanımızın verdiği bilgiye istinaden. Sizleri de bilgilendirmek istiyorum. Biz mecliste insan hakları komisyonu olarak. 6 partinin de iştirakı ile Gazze'ye bir heyet göndermeyi arzu etmiştik. Bu talep mecliste iktidar partinin oyları ile kabul görmedi. Bunun üzerine arkadaşlarımız iktidar partisinin dışındaki 5 partinin temsilcileri ile bir heyeti, Filistin'de olup biteni yerinde görmek üzere, gönderme kararı almışlar. Dış işleri Bakanlığı'na iletmişler.. Gerekli formaliteler tamamlandıktan sonra Filistin'i ziyaret edebilecekler.

Filistin meselesinde 75 yıldır susuluyor... Büyük İsrail Projesi uğruna dünyayı ateşe veriyorlar. Önceliği demokrasi olanlara soruyorum; ne oldu sizin demokrasi anlayışınız?

İsrail'e dur demedikçe kalıcı bir barış mümkün mü? Önceliğim İslami değerlerdir diyenlere sesleniyorum. Susarak ve sadece kınayarak, ne kadar bu vebale ortak olacaksınız?

ABD'nin haksız davasında İsrail'e verdiği desteği bizler haklı davamızda Filistin'li kardeşlerimize vermeceyeceksek, vay bizim halimize. ABD'nin kısa tarihi; katliamlar ve soykırımlarla doludur. Akıttığı kan ve gözyaşı ile beslendikçe obezleşmiş, ve daha fazla kan akıtmaya devam etmiştir. Kim ABD'yi kendine dost kabul etmişse başka düşmana ihtiyacı yoktur. Kim ABD yönetimi ile insan haklarını, demokrasiyi, barışı aynı cümle içinde kullanma yanlışına düşmüşse; bu yanlıştan dönmelidir, vazgeçmelidir...

ABD, İsrail'in Filistin'de yaptığı insanlık dışı işler dünya kamuoyunda yer bulmasın diye ağır bir sansür uyguluyor. Askeriyle tankıyla gemisiyle verdiği destek yetmezmiş gibi bir de tüm medya imkanlarını İsrail'in hizmetine adeta seferber ediyor." (Kısa Dalga)

Gündem