Karamollaoğlu’dan AKP’ye: Bu bağnazlık ve aymazlıktan derhal vazgeçin

Karamollaoğlu’dan AKP’ye: Bu bağnazlık ve aymazlıktan derhal vazgeçin
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, parti teşkilatının Malatya'da kurduğu aşevinin kapatılmasına “Bu bağnazlık ve aymazlıktan derhal vazgeçin" diyerek tepki gösterdi.

Malatya’da Saadet Partisi'nin destekleriyle kurulan ve günlük 10 bin kişilik sıcak yemek ikramı yapılan aşevi, Malatya Valiliği tarafından kaldırılmak istendi.

Saadet Partisi'nden yapılan açıklamada Valiliğin herhangi bir gerekçe göstermediği belirtildi. Valiliğin, Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay’a 2 saat içinde aşevinin kaldırılmasının iletildiği aktarıldı.

Karamollaoğlu: İktidarı uyarıyorum…

Valilik kararına sert tepki gösteren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Partimizin öncülüğünde Malatya'da kurulan ve günlük 10 bin kişilik yemek ikramı yapılan aşevimizi hangi gerekçe veya korkuyla kapatma kararı alıyorsunuz? İktidarı uyarıyorum; bu yanlış kararınızdan ve süreç boyunca sergilediğiniz bu bağnazlık ve aymazlıktan derhal vazgeçin!"

Kılıçdaroğlu: Aşevinin siyaseti olmaz

Malatya Valiliği'nin kararına bir tepki de Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi.

Kılıçdaroğlu, Karamollaoğlu'nun tweetini alıntılayarak, "Milletimize bu kötülüğü yapmayın, nefsinize yenilmeyin, aşevinin siyaseti olmaz. Geçmiş olsun Temel Bey dostum…" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem