Kaş Marina'ya yapılaşma teklifine ret

Kaş Marina'ya yapılaşma teklifine ret
Antalya'daki Kaş Marina'ya yapılaşmanın artırılmasını ve yat bağlama kapasitesinin ise yükseltilmesini öngören teklif Kaş Belediyesi İmar Komisyonu'nda reddedildi.

Antalya Kaş Yat Limanı’nda (Kaş Marina) yapılaşma alanının yüzde 119, yat bağlama kapasitesinin yüzde 25 arttırılmasını öngören Kaş Yat Limanı İmar Planı Değişiklik teklifi, Kaş Belediyesi İmar Komisyonu’nda AKP’li iki üyenin kabul oylarına karşılık CHP, İYİ Parti ve MHP’li üyelerin oylarıyla reddedildi.

Kaş Çevre ve Kültür Derneği'nden (KAŞÇEV) yapılan açıklamada şöyle dendi:

"Esasen işletmeci firmanın “OTEL – TİCARİ ALANLAR VE SPA İLAVESİ FİKİR PROJESİ” diye adlandırdığı, ilave yapılaşma ve denizde tekne bağlama kapasitesini artıran bu Plan, 2021 yılı başında, gerek Kaş Belediye Meclisinde gerekse Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinde tüm partilerin ittifakıyla OYBİRLİĞİ ile reddedilmişti.

Söz konusu imar plan değişikliğinin Kaş’taki mevcut sosyal ve teknik altyapının kaldırmayacağı bir yük getireceği (deniz kirliliği, trafik- otopark sorunu, doğal peyzaj değerlerinin bozulması, kıyı siluetinin yok olması, anayasal hak olan kıyı kullanımının toplumun genel faydasından koparılarak sadece ticari amaçlarla belli bir zümrenin hizmetine sunulması vb) gerçeğini gören Kaş İmar Komisyonu üyelerinin bu teklifi bir kez daha ret etmiş olmasını memnuniyetle karşılıyoruz.

Kamu yararının olmadığı, sadece firma rantına yönelik bu teklifin 1,5 yıl önce olduğu gibi, aynı duyarlılıkla Kaş Belediye Meclisi ve Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri tarafından yine OYBİRLİĞİ ile reddedilmesini bekliyoruz." (Kısa Dalga)

Gündem