Kastamonu'da AKP'li belediye çöp ve molozları köye boşalttı

Kastamonu'da AKP'li belediye çöp ve molozları köye boşalttı
Kastamonu'daki AKP'li Hanönü Belediyesi çöp ve molozları köye boşalttı.

Kastamonu'daki AKP'li Hanönü Belediyesi çöplerini Taşköprü ilçesinde bulunan katı atık istasyonuna götürmesi gerekirken, mesafenin uzaklığını bahane ederek Küreçayı köyü yakınında karayolları döküm sahasına döktü.

Kimyasal atık boruları da atılmış

BirGün'den Kayhan Ayhan'ın haberine göre köylülerin tepki gösterdiği olay sonrası CHP İlçe Başkanı Mehmet Soysal, bölgeye giderek incelemede bulundu. Köylülerle birlikte çöplerin döküldüğü alana gittiğini belirten Soysal, burada çevredeki bakır madeni tarafından kullanılan kimyasal atık boruların da atıldığını tespit etti.

Maden yetkililerinin boruları sattıkları taşeron şirket tarafından atıldı

Bunun üzerine Sosyal, Jandarma ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'ne şikâyette bulundu. Jandarma ve yetkililerle tekrar bölgeye gelen Soysal, maden yetkililerinin boruları sattıkları taşeron şirket tarafından buraya atıldığı açıklaması yaptığını, belediye personellerinin ise belediyenin çöpü olduğunu kabul ettiğini ve 'biz temizleriz' dediğini aktardı.

'Topraklarımız zehirleniyor'

Yöre sakinleri ise topraklarına çöp ve zehirli atıkların atılmasını istemediklerini belirtti. Çevredeki Bakır madeninin bölgeyi kirlettiğine vurgu yapan yurttaşlar, belediyenin de çöplerini atmasıyla birlikte doğanın tehlike altına girdiğini söyledi:

"Topraklarımız zehirleniyor. Doğamızı korumak istiyoruz. Belediyeden madene karşı yanımızda durmasını istedik durmadı, üzerine doğamızı kirletiyor.” (Kısa Dalga)

Gündem