Katil zanlısının tabanca iddiası mahkeme salonunda yalanlandı

Katil zanlısının tabanca iddiası mahkeme salonunda yalanlandı
Mahkeme salonuna getirilen tabancayı önce hakim, sonra sanık ve avukatı inceledi. Emniyetin kolay açılmadığı tutanağa geçti.

Isparta'da eşini öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan sanık, "Tabancanın emniyeti yanlışlıkla açıldı" dedi ancak duruşmadaki incelemede beyanın doğru olmadığı ortaya çıktı.

Merkeze bağlı Büyükgökçeli köyünde yaşayan Sezer Işık, 2 Ekim 2022'de ormandaki ağılda tartıştığı eşi Yadigar Işık'ı tabancayla öldürdü. Olaydan sonra kaçıp Isparta-Eğirdir karayolunda yakalanan zanlı tutuklandı.

Olay gününü anlattı

Isparta 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde müebbet istemiyle açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

Tutuklu sanık, eşiyle 18 yıldır evli olduklarını, 3 çocuklarının olduğunu, arada sırada küçük tartışmalar yaşandığını, aralarında geçimsizlik bulunmadığını söyledi.

Işık, olay günü eşi ile oğlunun önden motorla, kendisinin de arkadan traktörle ağıla gittiğini, daha sonra eşi ile oğlunun 5 yıldır hasmı olan M.M.'yle karşı karşıya geldiklerini gördüğünü, kendisinin gördükten sonra yürüdüklerini dile getirdi.

'Kaza' dedi!

Işık şunları ifade etti: "Ağıla geldiğimizde eşime 'Sen benim küs olduğum adamla ne konuşuyordun' diye sordum. Bunu sorunca eşim üzerime yürüyerek 'Sen ne demek istiyorsun ben kimseyle konuşmuyordum. Sen bana suç mu atmak istiyorsun?' diye tepki gösterdi. Belimde silah vardı ve ben onu alacağını sanarak hemen belimdeki tabancayı çıkardım. Eşim bu defa 'Beni mi vuracaksın? Sen vuramazsın ver ben vurayım kendimi' deyip silahı namlusundan tuttu. Vermemek için direnirken tabancadan şarjör düştü. Eşimin eli namluda benim elim kabzada boğuşmaya devam ediyorduk. Şarjörü tekrar yerine taktım ve sonra silah bir anda patladı. Eşim elinden yaralanmıştı. Ben ağır yaralandığının farkında değildim. Herhangi bir kastım yoktu, kazara vuruldu."

'Emniyet kendi açıldı; mermi varmış unuttum'

Mahkeme başkanının "Silahı belinden çıkardığın esnada emniyet nasıl açıldı? Namluya mermi nasıl verildi" sorusu üzerine sanık Işık, "Emniyet belimden silahı çekerken açılmış. Mermiyi de 1 gün öncesi gece namluya vermiştim ama unuttum. Tetik elime değince patladı" dedi.

Duruşma salonunda inceleme

Mahkeme başkanı, tabancanın adli emanetten getirilmesini ve emniyet tertibatının kolaylıkla açılıp açılmadığının belirlenmesini istedi.

Tabancayı başkan önce kendisi inceledi, ardından sanık ve müşteki avukatlarına inceletti. Emniyet tertibatının kolay açılmadığı belirlenerek tutanağa geçirildi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına ve olayın tanığı 14 ile 16 yaşlarındaki 2 çocuğun sonraki celseye getirilmelerine karar verip duruşmayı erteledi. (DHA)

Gündem