Emniyet'in ortam dinleme aracının Melih Gökçek'te olduğu iddiası Meclis'te

Emniyet'in ortam dinleme aracının Melih Gökçek'te olduğu iddiası Meclis'te
CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Emin Aslan’ın ortam dinlemesi yapan araçlardan birkaçının kaybolduğu, bir tanesinin de eski belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından kullandırıldığı yönündeki ifadeleri TBMM gündemine getirdi.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Emin Aslan’ın ortam dinlemesi yapan araçlardan birkaçının kaybolduğu, bir tanesinin de eski belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından kullandırıldığı yönündeki ifadeleri TBMM gündemine getirdi. Taşcıer, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, “? Bu araçlardan birinin, Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek’e yakınlığı ile bilinen FETÖ üyesi Ahmet Ertürk’ün kullandığı mavi renk Volkswagen Golf araç olduğuna dair iddialar soruşturulmuş mudur?” diye sordu.

Gazeteci yazar Murat Ağırel’in “Vurgun – Parsel Parsel 2” kitabı; TBMM’de 2013 yılında kurulan ‘Telekulak Komisyonu’nda eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı ve eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Aslan’ın; ortam dinlemesi yapan ‘observer’ araçlarının birkaçının kaybolduğunu, bir tanesinin de bir Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından kullandırıldığını söylemesini yeniden gündeme getirdi. Kitapta, eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’e yakınlığı ile bilinen Ahmet Ertürk’ün kullandığı mavi renk Volkswagen Golf aracın bu ortam dinlemesi yapan araçlardan biri olduğu ifade edildi.

GÖKÇEK İDDİASINI BAKAN SOYLU'YA SORDU

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, konuyu TBMM gündemine taşıdı. İçişleri Bakanı Soylu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Taşcıer, “AKP’nin önde gelen ismi Bülent Arınç’ın Ankara’yı parsel parsel bu yapıya sattığını itiraf ettiği Gökçek’le ilgili araç rengine kadar netleşen iddialar hakkında da soruşturma yapılacak mı, yoksa yine görmezden mi gelinecek takip edeceğiz” dedi.

Taşcıer’in önergesindeki sorular şöyle:

“TBMM ‘Telekulak Komisyonu’ olarak bilinen komisyonda ifade edilen, kayıp ortam dinlemesi yapan observer araçlarının akıbeti hakkında bir çalışma yapılmış mıdır? Bugüne kadar bu araçların hangileri olduğu ve kimler tarafından kullanıldığı tespit edilebilmiş midir? Bu araçlardan bir tanesinin bir Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından kullandırıldığına yönelik iddialar o günden bu yana hiç araştırılmış mıdır? Bu araçlardan birinin, Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek’e yakınlığı ile bilinen FETÖ üyesi Ahmet Ertürk’ün kullandığı mavi renk Volkswagen Golf araç olduğuna dair iddialar soruşturulmuş mudur?” (ANKA)

 

Gündem