Kayıp yakınlarından Akşener'e tepki: Mertçe işlediğiniz siyasi cinayetlerle kaybettim babamı!

Kayıp yakınlarından Akşener'e tepki: Mertçe işlediğiniz siyasi cinayetlerle kaybettim babamı!
Meral Akşener’in "Geçmişte siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi" sözlerine yakınlarını faili meçhul cinayetlerde kaybedenler başta olmak üzere pek çok kişiden tepki geldi. Eşi faili meçhul bir şekilde öldürülen Pervin Buldan "Namertçe" diye tepki gösterirken Eren Keskin bu sözler için "Korkunç ötesi" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Sivas'taki konuşmasında eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti için yaptığı konuşmada "Biz geçmişimizde siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi” cümlesi tepki topladı.

'Namertçe'

Akşener'in bu sözlerine Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Van Milletvekili Pervin Buldan, sosyal medya hesabından "Namertçe" dedi.

Buldan'ın eşi Savaş Buldan 1994'te kaçırılarak öldürülmüştü. Savaş Buldan cinayeti Türkiye tarihindeki binlerce faili meçhul cinayetten bir tanesi.

'Bizim ölülerimizden söz ediyor'

Akşener'e bir tepki de İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı hukukçu Eren Keskin'den geldi.

Keskin sosyal medya hesabından bu sözlere dair "Korkunç hatta korkunç ötesi!! ‘Mertçe cinayet’ dediği kimler biliyoruz değil mi? Şiddeti savunan bu açıklama ancak böylesine bir Distopya da yapılabilir! Bizim ölülerimizden söz ediyor" ifadelerine yer verdi.

DEM Parti İzmir Milletvekili Burcugül Çubuk ise "Sadece şahidi değil, tezgahı kuranıydı da" dedi.

Eren Baskın: 'Mertçe işlediğiniz siyasi cinayetlerle' kaybettim ben babamı

Babası Mecit Baskın 1993 yılında öldürülen Cumartesi İnsanları'ndan avukat Eren Baskın ise Akşener'e şunları yazdı:

"Mertçe işlediğiniz siyasi cinayetlerle’ kaybettim ben babamı! Ben 30 yıldır babamın akıbetini sorarken sizin siyasi güdümdeki yargınız beraat kararı ile ödüllendirdi üstadın Mehmet Ağar’ı

Bizi eksik bıraktınız… İki elimiz yakanızda!"

'Metin Göktepe'nin katillerini sakladınız ve korudunuz'

1996 yılında, haber takibi sırasında gözaltına alınarak işkenceyle katledilen Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe'nin ablası Meryem Göktepe ise şöyle tepki gösterdi: "Evet çok mertçe(!) Metin Göktepe'nin katillerini uzun süre adaletten kaçırarak, sakladınız ve korudunuz... Faili meçhullerin müsebbibi olarak çok namertsiniz, çook..."

Akşener'in sözleri sosyal medyada pek çok kişi tarafından tepki topladı. (Kısa Dalga)

Gündem