Kayseri'de 9 CHP'li belediye meclis üyesi istifa etti

Kayseri'de 9 CHP'li belediye meclis üyesi istifa etti
CHP'deki iç tartışmalar ve seçimlerdeki başarısızlık Kayseri'de istifa getirdi. 9 CHP'li belediye meclis üyesi partilerinden istifa etti.

Kayseri Belediye Meclisi'nde yer alan 9 CHP'li üye, partilerinden istifa etti. İstifa eden meclis üyeleri adına açıklama yapan Talas Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Ahmet Yörenç, istifa gerekçeleri olarak partideki iç tartışmaları ve seçimlerdeki başarızlığı gösterdi.

'Her yenilginin bir bedeli olmalı'

Açıklamada il ve ilçe kongrelerine kısa süre kala il yönetimlerinin görevden alınmasını eleştiren Yörenç, "Her yenilginin bir bedeli olmalı... Özellikle gerekçe ne olursa olsun yönetim kurulları ve delege seçim sürecinde yapılan usulsüz uygulamalardan ve muhalif aday gözlemcilerinin sandık başında görev almasının engellenmesinden rahatsız olduğumuzu belirtiriz" ifadelerini kullandı.

Talas mahalle delege seçimleri sürecinde yaşanan olaylar nedeniyle İl Kadın Kolları Başkanlığı’ndan istifa eden Mevlüdiye Kayabalı Sunu’ya da destek veren Yörenç açıklamalarını şöyle sürdürdü:

'Parti içindeki çıkmazların, anti demokratik uygulamaların son bulmasını istiyoruz'

“Son genel seçimde sahada aktif görev yapan kadın kolları il başkanın, Talas ilçesi mahalle delege seçiminde bir kadın adaya yapılmaması gereken çirkin davranışları şiddetli şekilde kınıyoruz. Bizler, değerlerinden giderek uzaklaşan, savunduğu ilkeleri hiçe sayan bu partiye emek verenlere el uzatmayıp, öfke kusan anlayışı kabul etmiyoruz. Bugün, kırmadan, kızmadan, bağırmadan sadece demokratik hakkimizi kullanıyor ve birilerinin sesimizi duymasını, haksız uygulamaların, parti içindeki çıkmazların, anti demokratik uygulamaların son bulmasını istiyoruz." (Kısa Dalga)

Gündem