Kedilere kezzapla asit atan ve 6 suç kaydı bulunan saldırgan tutuklandı

Kedilere kezzapla asit atan ve 6 suç kaydı bulunan saldırgan tutuklandı
İstanbul'da Eyüp Sultan Camisi çevresinde sokak kedilerinin üzerine asit döken saldırgan tutuklandı.

İstanbul Eyüpsultan'da 20 kediye kezzap ve asit döktüğü iddiasıyla gözaltına alınan ve toplam 6 suç kaydı bulunan şüpheli tutuklandı. Failin daha önce de kedilere zarar verdiği gerekçesiyle toplam 91 bin 80 lira idari para cezası uygulandığı da ortaya çıktı.

Polisin Eyüp Sultan Camisi çevresinde sokak hayvanlarının üzerine döktüğü asitlerle birlikte yakaladığı 44 yaşındaki Murat Ö.'nün Eyüpsultan Polis Merkezi Amirliği'ndeki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye götürülen şüpheli, savcılıktaki ifadesinin ardından "bir ev hayvanına veya evcil hayvana işkence etme" ve "acımasız ve zalimce muamelede bulunma" suçlarından tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Buradaki işlemleri tamamlanan şüpheli tutuklandı.

'Burada büyük bir yanlış anlaşılma var' savunması

Adliye çıkışında gazetecilerin "Pişman mısınız? Neden kedileri asitle yaktınız?" diye sorduğu şüpheli, yanlış anlaşılmaların olayı büyüttüğünü iddia etti. Murat Ö., bahsedildiği kadar ciddi bir şey yapmadığını savunarak, "Sadece hayvanları, güvercinleri kovdukları için bunların beslenmelerine kızdım. Her gün özel memur gibi besliyorlar. Kedileri besliyorlar, onların kudurmasına sebep oluyorlar. Burada büyük bir yanlış anlaşılma var. Benim yaptığıma ek, abartılı olarak bu işi daha da devam ettiren birileri olduğundan şüpheleniyorum." diye konuştu. (Kısa Dalga)

Gündem