Kemal Okuyan'dan Nevşin Mengü'ye: 'Yurttaşların hakkını savunmadan sizden yardım alırız'

Kemal Okuyan'dan Nevşin Mengü'ye: 'Yurttaşların hakkını savunmadan sizden yardım alırız'
TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, Youtube yayınında, Rahmi Koç'la ilgili sözlerini eleştiren ve "Sanki beş buçuk milyon kamu çalışanı sosyalist enternasyonel söyleyen pala bıyıklı işçi kardeşimiz. Kardeş bu beş buçuk milyonun dört buçuk milyonu nargileci AK Partili." diyen Nevşin Mengü'ye yanıt verdi. Okuyan "yurttaşlarımızın hakkını ve çıkarlarını savunmadan önce hangi partiye oy verdiklerini araştırır, sizden yardım alırız" dedi.

Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç geçen günlerde devlet çalışanları ve milletvekilleriyle ilgili açıklamalarda bulunmuş ve "Başımıza ne geliyorsa nüfus artışından geliyor. Okul yetmiyor, gıda yetmiyor, eğitim yetmiyor. Hiçbir şey yetmiyor bugünkü durumda. Diyorlar ki, devlette 5.5 milyon kişi çalışıyor. Buna askerler dahil değil. Dolayısıyla 2 milyon kişiyle bu devlet rahatlıkla döner. 600 milletvekili var, 200'üyle rahatlıkla hallolur." demişti.

Rahmi Koç’un 3,5 milyon kamu emekçisinin boşa çalıştığını söylediği konuşmasına TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan “Asalak senin sınıfındır” çıkışı yaptı. Youtube'daki kanalında Koç'un ve Okuyan'ın sözlerini değerlendiren gazeteci Nevşin Mengü de tartışmaya dahil oldu.

Mengü’nün “Sanki beş buçuk milyon kamu çalışanı sosyalist enternasyonel söyleyen pala bıyıklı işçi kardeşimiz. Kardeş bu beş buçuk milyonun dört buçuk milyonu nargileci AKP'li. ‘Hayır yedirmeyiz kamu çalışanlarını’, ulan dört buçuk milyonu AKP'li adamlar böyle bir sistem kurmuş yani” demesi sonrası Okuyan, Mengü'ye sosyal medyadan yanıt verdi.

Okuyan: Yurttaşlarımızın hangi partiye oy verdiklerini araştırır, sizden yardım alırız

Mengü’nün sözlerine 'teşekkür ederek' başlayan Okuyan, sözlerine şöyle devam etti.

“Sayın @nevsinmengu, aydınlattığınız için çok sağolun. Türkiye'nin en güçlü patronu Rahmi Koç'un "faydasız" ilan ettiği milyonlarca kişinin pala bıyıklı sosyalist değil AKP seçmeni olduğunu sayenizde öğrenmiş oldum. Biraz geç oldu ama bundan sonra günde on iki saat güvencesiz çalışıp açlıkla boğuşan, madende göçük altına kalan, depremde evi tepesine çöken yurttaşlarımızın hakkını ve çıkarlarını savunmadan önce hangi partiye oy verdiklerini araştırır, sizden yardım alırız. Siz de bu zor günlerde boş yere gülümsemezsiniz.” (Kısa Dalga)

Gündem