Kendini Başak Demirtaş olarak tanıtıp cezaevini arayan kadın özür diledi

Kendini Başak Demirtaş olarak tanıtıp cezaevini arayan kadın özür diledi
Kendini Başak Demirtaş olarak tanıtıp cezaevini arayan ve ‘Kaza yaptık’ diyen Ş.P. Demirtaş ailesinden özür diledi. Bunun üzerine Başak Demirtaş ile Selahattin Demirtaş, herhangi bir talepleri olmadan davadan çekildi.

Ocak ayında HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi’ni arayan Ş.P. isimli bir kişi, kendini Başak Demirtaş olarak tanıtarak, kaza yaptıklarını ve büyük kızlarının ağır yaralandığı söylemiş ve Selahattin Demirtaş cezaevinde büyük panik yaşamıştı. Ş.P., yargılandığı davada özür beyanı sununca Demirtaş ailesi devadan feragat etti.

'En içten hislerimle özür ve af diliyorum'

Medyascope’dan Ferit Aslan'ın haberine göre, Demirtaş çiftinin avukatlarının başvurusu üzerine hakkında manevi tazminat davası açılan Ş. P., mahkemeye sunduğu dilekçesinde şöyle dedi:

“Sayın Selahattin Demirtaş, Sayın Başak Demirtaş ve kıymetli ailesinden en içten hislerimle özür ve af diliyor, verilmiş olan manevi kaybın acısını yüreğimin en mutena köşesinde paylaşıyor, hakkımda açılmış olan manevi tazminat davasının geri çekilmesini talep ediyor ve en derin saygılarımı arz ediyorum.”

Başak Demirtaş ile Selahattin Demirtaş, davalı Ş.P.’nin özür beyanını kabul ederek herhangi bir talepleri olmadan davadan çekildi.

Ne olmuştu?

Erzurum’da yaşayan ve kendisini sosyal medyada “siyasetçi” olarak tanıtan Ş.P. isimli bir kişi, 31 Ekim 2022’de Edirne F Tipi Cezaevi’ni arayarak ağlamaklı ve telaşlı bir sesle kendini Başak Demirtaş olarak tanıtıp acil bir durum olduğunu, Selahattin Demirtaş ile telefonda görüşmek istediğini söyledi. Cezaevi yetkilileri, bunun mümkün olmadığını ancak sözü edilen acil durumu Selahattin Demirtaş’a aktarabileceklerini belirtti.

Bunun üzerine Demirtaş’a telefonla acil görüşme hakkı tanınarak ailesiyle konuşmasına izin verildi. Başak Demirtaş’a ulaşamayan Selahattin Demirtaş, annesini aradı. Konuyla ilgili bilgileri olmayan Demirtaş’ın annesi ve kardeşleri de büyük bir panikle Başak Demirtaş’a ve diğer aile üyelerine ulaşmaya çalıştı.

Suç duyurusunda bulunuldu

Başak Demirtaş’a ulaşılmasıyla aileye büyük panik yaşatan olayın gerçek olmadığı ortaya çıktı. Cezaevini arayan kişinin Başak Demirtaş olmadığı Selahattin Demirtaş’a iletildi.

Olaydan sonra cezaevi yönetimi ve Demirtaş’ın avukatları, arayan kişinin tespiti için Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

(Kısa Dalga)

Gündem