KESK Ankara Şubeler Platformu'dan memur maaşı protestosu: 'AKP ve saray rejimi aslında şu an herkese bir cehennemi yaşatıyor'

KESK Ankara Şubeler Platformu'dan memur maaşı protestosu: 'AKP ve saray rejimi aslında şu an herkese bir cehennemi yaşatıyor'
KESK, Ankara Ulus Meydanı’nda,memur maaşlarına yapılacak zammı “İnsanca Yaşanabilecek Ücret, Vergide Adalet İstiyoruz” diyerek protesto etti.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, Ankara Ulus Meydanı’nda, “İnsanca Yaşanabilecek Ücret, Vergide Adalet İstiyoruz” başlıklı bir basın açıklaması yaparak memur maaşlarına yapılan zammı protesto etti.

KESK’in memur maaşlarına yapılacak zammı protesto etmek için düzenlediği eyleme katılan EĞİTİM-SEN III No’lu Şube Sekreteri öğretmen Melek Aşır, “Türkiye Cumhuriyeti’ne koyduğumuz şu ekonomik refahtan pay almak istiyoruz. Saraylar, altın yollar, kaftanlar değil; insanca yaşamak, çocuklarımızın gözüne gülerek bakmak istiyoruz” dedi.

'En düşük ücretin yoksulluk sınırı artı ülkede büyüme oranının açıklandığı refah payı olması gerek'

Büro Emekçileri Sendikası Genel Sekreteri Aziz Özkan, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Kamu emekçilerinin en düşük alacağı ücretin yoksulluk sınırı artı ülkede büyüme oranının açıklandığı refah payı olması gerekiyor. Barınma hakkı artık büyük bir sorun haline geldi. Büyükşehirlerde başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere 30 büyükşehir ve 81 ilde kira ücretleri devasa fiyatları bulmuş durumda. Aldığımız ücretler neredeyse kira ücretlerinin altında kalmış durumda."

'Öncelikli talebimiz barınma hakkının bir hak kapsamı içerisine alınması'

"Öncelikli talebimiz barınma hakkının bir hak kapsamı içerisine alınması ve lojman, kira ödeneği gibi ödeneklerin kamu emekçilerine verilmesi. İkinci talebimiz: 4688 sayılı antidemokratik olan bu yasanın derhal değişmesi ve kamu emekçilerini temsil eden gerçek sendikaların hükümetle toplu sözleşme pazarlığına oturup kamu emekçilerinin hakkını savunmaları, görevli ve toplu sözleşme hakkını içeren bir toplu sözleşme sasısını talep ediyoruz.”

'AKP ve saray rejimi aslında şu an herkese bir cehennemi yaşatıyor'

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM-BEL-SEN) Genel Başkanı Erdal Bozkurt, şunları söyledi:

“AKP ve saray rejimi aslında şu an herkese bir cehennemi yaşatıyor. Ülkede ‘Türkiye Yüzyılı’ diye başlattıkları ve seçim sürecinde kullandıkları o sloganların aslında ne anlama geldiğini hep birlikte görüyoruz. Çalışanlar, ÖTV ve KDV zamlarıyla çifte zamları günlük yaşar hale geldi."

'TÜİK’in çalarak ifade ettiği rakamlar, artık nefes almayı, hayatta kalmayı dahi zorlaştırdı'

"Biz bütün ülke genelinde bugün startını verdiğimiz bu basın açıklamalarıyla önümüzdeki dönemi daha sıcak geçireceğimizi ifade ediyoruz. Herkesi ama herkesi, mağdur olan tüm kesimleri bu mücadelede yan yana olmaya davet ediyoruz. Çünkü hepimizin ortak sorunu var. Çocuklarımızın sofrasında TÜİK’in çalarak ifade ettiği rakamlar, artık nefes almayı, hayatta kalmayı dahi zorlaştırdı. Bu konuda herkese sorumluluk ve görev düşüyor. Sesiniz ne kadar azsa, çoğunluğunuz ne kadar sokakta yoksa, ‘Evet, demek ki mutlu bir hayat sürülüyor’ diye bir algı yaratmaya çalışıyorlar. Ama bu ülke gerçekten uçurumun tam da ucunda, hatta çukura doğru hızla ilerliyoruz."

'Vergide adalet ve emeğimizin karşılığı'

KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve HABER-SEN 1 No’lu Şube Başkanı Burak Ustaoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Biz, bugün, burada, eylemde bazı hatırlatmalar yapmak istedik. Egemen siyaset, zaman zaman şovenistçe ettiği cümlelerle emekçileri alkışlatmayı biliyordu. Ve sadece alkışlatarak emeğinin karşılığını veremeyeceğini hatırlatmak istedik. Onun için depremde, pandemide özveriyle çalışan birçok emekçi arkadaşlarımızın çalışmalarını hatırlattık. Bunun karşılığında da istediğimiz tek bir şey vardı: Vergide adalet ve emeğimizin karşılığı."

'Bizler anneyiz, babayız, bizler ebeveyniz, bizler emekçiyiz ve her şeyden ötesi yurttaşız'

"Bugün TÜİK’in enflasyon rakamları konusunda yaptığı manipülasyonları artık hiçbir emekçi, hatta hiçbir yurttaşımız söylemeye bile gerek duymuyor. Çünkü alırken başka, verirken başka rakamları söyleyen TÜİK, ne yazık ki emekçilerin artık haklarını da gasp ediyor. Biz, burada, bugün sadece sendika yöneticileri, sendika üyeleri olarak bir araya gelmedik. Bizler anneyiz, babayız, bizler ebeveyniz, bizler emekçiyiz ve her şeyden ötesi yurttaşız. Ve biz insanca yaşam hakkımızı bu coğrafyada savunmaya devam edeceğiz. Her mana da ister mali ister demokratik konularda. İnsanca yaşama hakkımızı tüm baskılara rağmen savunmaya devam edeceğiz.” (Kısa Dalga)

Gündem