KESK, OHAL Komisyonu ve üyeleri için yargıya gidecek

KESK, OHAL Komisyonu ve üyeleri için yargıya gidecek
KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, görev süresi sona erecek OHAL Komisyonu ve üyeleri için yargıya gideceklerini bildirdi.

OHAL döneminde KHK’larla ihraç edilen kamu çalışanlarının Diyarbakır’da geçen yıl başlattığı eylem, 50’nci haftasına girdi.

Yenişehir’deki Hazal Park’ta düzenlenen bugünkü eylemde 2017 yılında çıkarılan 692 sayılı KHK ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ndeki görevinden ihraç edilen Medeni Alpkaya taleplerini dile getirdi.

Eyleme KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik de katıldı.

Amerika'nın Sesi'nden Mahmut Bozarslan'ın haberine göre Bozgeyik, eylemdeki konuşmasında OHAL Komisyonunu eleştirdi.

OHAL Komisyonu’nun çalışmalarını yargıya taşıyacaklarını ifade eden Bozgeyik, şunları söyledi: “OHAL Komisyonu üyeleri hakkında gerekli yasal, demokratik, haklarımızı da kullanacağımızı ve hukuksuz kararların altına imza atan tüm OHAL inceleme komisyonu üyeleriyle ilgili de hukuksal süreci devam ettireceğimizi bir kez daha yineliyorum.

Görevine 22 Mayıs 2017'de başlayan OHAL Komisyonu, 31 Aralık 2022 itibariyle başvuruların tamamı hakkında karar verdi. Komisyonun görev süresi 22 Ocak'ta bitecek.

OHAL Komisyonu, beş yılda 127 bin 292 başvurudan 17 bin 960'ını kabul ederken, 109 bin 332 dosyada ret kararı verdi. (Kısa Dalga)

Gündem