Kılıçdaroğlu Antalya'dan seslendi: Yapanları da, yaptıranları da biliyoruz

Kılıçdaroğlu Antalya'dan seslendi: Yapanları da, yaptıranları da biliyoruz
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı İmamoğlu’na yönelik olarak Erzurum’da yaşanan provokasyona Antalya mitinginden tepki gösterdi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik olarak Erzurum’da yaşanan provokasyona Antalya mitinginden tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, “Bizi birbirimize düşürmek ve gerginlik yaratmak istiyorlar. Gerginlikten kaçınacağız. Gerginlik yapmayacağız. Şunun şurasında 4-5 gün kaldı. Bakın olayları germek istiyorlar. Bir kişi terör örgütünden medet umamaz. Terör örgütünden medet umar hale geldiler. Yazılar olsun onlara gerçekten. Yazıklar olsun” dedi.

'Eğer bir yere gideceksek, Gazi Mustafa Kemal’in Çankaya Köşkü’ne gideceğiz'

Kılıçdaroğlu'nun mitingde öne çıkan konuşmaları şöyle:

"Allah nasip etti, sizlerin oyları ile Cumhurbaşkanlığına geçtiğimde saraylarda oturmayacağım. Saray bana göre değil. Ailem de saraya göre değil. Biz sarayda oturmayız, sizler gibi yaşar ve oluruz. Mütevazı yaşarız. Ben, eşim ve çocuklarım gayet rahat yaşıyoruz. Zaten evimizin mutfağını siz daha iyi biliyorsunuz. Ne olduğunu da biliyorsunuz, evimizin mutfağında. Gayet güzel. Keyifli yemeğimizi yiyor, kahvaltımızı yapıyoruz. Şunun için söylüyorum, saraylara gitmeyeceğiz, saraylarda oturmayacağız. Sizler gibi mütevazı yaşayacağız. Eğer bir yere gideceksek, Gazi Mustafa Kemal’in Çankaya Köşkü’ne gideceğiz.

'Her birimiz sükûnetle bakmalı ve davranmalıyız'

"Olayları geriyorlar, germek istiyorlar. Gerginlikten bir şeyler kazanmak ve toplumu birbirine kırdırmak istiyorlar. Her birimiz sakin olacağız. Her birimiz dikkatli olacağız. Her birimiz o provokasyonlara kapılmamak için dikkatli olacağız. Bugün Erzurum’da… Bu ülkede hiç kimse yalnız olmamalı. Ne der Gazi Mustafa Kemal Atatürk? Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir der. Gazi Mustafa Kemal öyle söyler. Hiç kimse kendisini kimsesiz hissetmesin diye. Bakınız, her birimiz sükûnetle bakmalı ve davranmalıyız. Domuz bağına bağlayıp, insanları öldürenler, SADAT’çılar, beşli çeteler, o çetelerin avaneleri. Bunların tamamı bir araya geldi."

'Bizi birbirimize düşürmek ve gerginlik yaratmak istiyorlar'

"Bunlar olayları germek istiyorlar. Toplumu birbirine kışkırtmak istiyorlar. Bunların bazı adamları var. Sinan Ateş’in katilleri de o çerçevede. Onlar da torbacılar. O torbacıların da ne olduğunu ben gayet iyi biliyorum. Hiç endişe etmeyin, Sinan Ateş’in katillerini yakalayacağım, kulaklarından tutup yargının önüne çıkaracağım. Gaffar Okan’ın katillerini de yakalayacağım, kulaklarından tutup yargının önüne çıkaracağım. Bizi birbirimize düşürmek ve gerginlik yaratmak istiyorlar. Gerginlikten kaçınacağız. Gerginlik yapamayacağız. Şunun şurasında 4-5 gün kaldı. Bakın olayları germek istiyorlar. Bir kişi terör örgütünden medet umamaz. Terör örgütünden medet umar hale geldiler. Yazılar olsun onlara gerçekten. Yazıklar olsun.

'Erzurumlu böyle değil ama bir avuç kişi yaptı'

"Erzurum, Milli Kurtuluş Savaşımızın en önemli kentlerinden birisidir. Erzurumlular dadaştır, bu işlere girmezler, insanları sever. Erzurum’u ta öğrencilik yıllarımdan bilirim. Erzurumluları da bilirim. Ama oradaki provokasyonlar, Erzurumlu kardeşlerimi çok üzdü. O konuda pek çok telefon da aldık. Erzurumlu böyle değil ama bir avuç kişi yaptı. Yapanları da, yaptıranları da biliyoruz. Bir yerlerden medet umuyorlar. Acaba ne olur da biz iktidarı bırakmayız diye bir arayışın içindeler."

'Bayram havası içinde gideceğiz sandıklara'

Unutmayın, uzun süre koltuğunda oturup, koltuğundan kalkmayan bir insanın yaptığı bir pislik vardır. Oradan kalkmıyor çünkü. Yani altına etmiş demektir. Koltuklarından kalkmak istemiyorlar değil mi? Niye kalkmak istemiyorsunuz, neden halkın iradesine saygı göstermek istemiyorsunuz?

"Halkın iradesine saygı gösterin. Sandıklar gelecek. Bayram havası içinde gideceğiz sandıklara. Söz mü? (Yurttaşlar ‘Söz’ diye yanıt verdi). Bayram havası içinde, güle oynaya, kol kola takılarak gideceğiz. Şarkılar, türküler söyleyeceğiz ve sandığa öyle gideceğiz. Çünkü biz bu ülkeye demokrasiyi yeniden getireceğiz. Yeniden demokrasi gelecek. Gençlerimiz tweet attığı zaman anneleri ve babaları uyarmayacak. Aman oğlum, kızım sakın bunu yapma, gözaltına alınırsın diye endişe duymayacak. Gençler size bir sözüm var, Cumhurbaşkanı olduğumda en rahat beni eleştireceksiniz. Rahatlıkla eleştirebileceksiniz ve ben sizin eleştirilerinizden ders çıkaracağım.

'Ekrem Başkan yıllardır yapamadıklarını yaptı'

Ekrem Başkan, Avrupa’nın en büyük metropolünü yöneten ve hiçbir metropolün yapmadığı 10 büyük metro inşaatını aynı zamanda başlatıp, bitirmeye çaba harcayan bir kişidir. Yıllardır yapamadıklarını yaptı. Burada da sizin Büyükşehir Belediye Başkanını Muhittin Bey, o da güneş enerjisinden yararlanarak, çok sayıda çiftçimize çok düşük ücretle güneş enerjisi, elektrik veriyor. Kooperatifler her türlü desteği yapıyor. Göreceksiniz, bizim belediye başkanlarının yaptığı bütün başarıları Türkiye satında göreceksiniz. Türkiye satında herkes görecek. Türkiye’nin nasıl büyüdüğünü ve kalkındığını görecekler. Yoksulluğun nasıl bittiğini görecekler. Sözüm söz. Bizim iktidarımızda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, hiçbir fakirin suyu kesilmeyecek, hiçbir yoksul ailenin elektriği kesilmeyecek, bizim iktidarımızda hiçbir yoksul ailenin kışın ortasında doğalgazı kesilmeyecek." (ANKA)

Gündem